Za Gregorja pripravljajo dobrodelni dogodek

Gregor Fekonja iz Ormoža, ki je na španski Ibizi z motornim kolesom doživel prometno nesrečo ter si pri tem hudo poškodoval hrbtenjačo, potrebuje pomoč

Prlekija-on.net, nedelja, 21. maj 2017 ob 09:43
Gregor nadaljuje z rehabilitacijo vitalnih funkcij

Gregor nadaljuje z rehabilitacijo vitalnih funkcij

Gregor Fekonja iz Ormoža, ki je na španski Ibizi z motornim kolesom doživel prometno nesrečo ter si pri tem hudo poškodoval hrbtenjačo, potrebuje pomoč. Pomoč že zbirajo pri Rdečem križu Območno združenje Ormož, o čemer smo že pisali, na pomoč pa so mu priskočili tudi prijatelji, ki v Mariboru pripravljajo dobrodelni dogodek.

Gregor je v srednjo šolo hodil na gimnazijo v Ormožu za katero je igral rokomet in nogomet ter se kasneje tudi profesionalno posvetil tema športoma. Šudij je nadaljeval na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru in tudi diplomiral z nazivom diplomirani inženir prometa.

Po zaključku študija je delal na španski Ibizi kot promotor znanega DJ-ja Carla Coxa in kluba Space, vse do usodnega dne, ko je z motornim kolesom doživel prometno nesrečo, s hudimi poškodbami hrbtenjače. Bolnišnica, kamor so ga prepeljali ni bila ustrezno opremljena za tovrstne poškodbe, bolnišnice v Barceloni ali Madridu pa so ob njegovem osnovnem zavarovanju pogojevale samoplačniško zdravljenje. Starši so komajda z izposojo zbrali visok znesek denarja, 13.500 evrov, za prevoz sina v domovino, kjer Gregor nadaljuje z rehabilitacijo vitalnih funkcij. Ne diha samostojno, le s pomočjo aparatov, spodnje okončin pa ima ohromele.

"Spremembe in nasprotja so v življenju vsakogar od nas neizogibna in ohranjajo veličastno podobo bivanja na tem svetu. Tako kot se izmenjujejo dnevi in noči, tako tudi sleherno življenjsko svetlobo zamenja tema, vsako radost nasledi bridkost … a hkrati tudi trdo verjamemo, da vsakemu porazu sledi zmaga. Prijatelji imamo vso moč, ki jo potrebujemo, da ustvarimo vse želene spremembe," so zapisali Gregorjevi prijatelji ter tako na vse naslovili prošnjo, za kakršen koli finančni prispevek kot pomoč Gregorju in staršem za povračilo stroškov prevoza ter nadaljnje zdravljenje. Ob tem pripravljajo tudi glasbeni dogodek v Pekarni Gustaf v Mariboru, ki bo v petek, 26. maja.

Darujete lahko tudi na račun SI56 0100 0000 0400 014 sklic SI 1682750-30000044458 ali pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GREGA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za pomoč Gregorju.

Gregor Fekonja pomoč


Več v Kultura in izobraževanje