V Središču ob Dravi je potekala moto dirka Slovenija Classic TT 2017

Dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT Središče ob Dravi predstavlja edinstven dogodek v Sloveniji

Prlekija-on.net, nedelja, 21. maj 2017 ob 20:234
Moto dirka Slovenija Classic TT Središče ob Dravi

Moto dirka Slovenija Classic TT Središče ob Dravi

Ta konec tedna je Sekcija Avto moto šport pri Društvu starih vozil Središče ob Dravi, v Središču ob Dravi organizirala moto dirko Slovenija Classic TT Središče ob Dravi, dirko starodobnih dirkalnih motociklov.

Gre za prvo in edino tovrstno licencirano dirko v Sloveniji s starodobnimi dirkalnimi motocikli. Udeležba je bila mednarodna, saj se je dirke udeležilo 33 dirkačev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. To je bila že četrta tovrstna dirka v zadnjih petih letih v Središču ob Dravi, pod okriljem AMZS pa velja tudi za uradno dirko z meritvami časov na tekmovalni progi.

Proga je merila 1265 metrov s štartom pri občini, potekala je deloma po državni cesti, kjer se lahko dosegajo hitrosti tudi preko 200 km/h ter po ulicah Središča ob Dravi. Za varnost tekmovalcev in obiskovalcev je skrbelo sto redarjev, dirka je bila odlično organizirana, za razliko od zadnje dirke pa je organizatorjem tudi vreme bilo naklonjeno. Med dirko je prišlo tudi do padca tekmovalca, a se je na srečo vse končalo brez poškodb.

Prireditev je trajala dva dni, v soboto so se dirkači predstavili na treningih, v nedeljo pa na sami dirki, poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz nedeljske dirke, rezultate pa bomo objavili v naslednjih dneh.


Več v Šport