Zasebniki nas peljejo v nove vinske zgodbe

Obisk odlične Vinarije Zvonka Bogdana v okolici Palića

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 08:28
Predstavitev prvega vina: »8 tamburaša«

Predstavitev prvega vina: »8 tamburaša«

Pred kratkim (10. maja) smo na spletnih straneh »Prlekije« lahko prebrali, da je priznana vinska klet P & F Jeruzalem predstavila novo krovno ime Puklavec Family Wines. V Občini Radenci bi bili še kako veseli, če bi se kaj podobnega zgodilo z znano (edinstveno okroglo !) vinsko kletjo na Kapeli, ki je bila dolga leta (podobno kot Radenska in zdravilišče) ponos nekdanjega »bisera slovenskega turizma« - Radencev. Še več razmišljanj v to smer se je porajalo ob nedavnem obisku svetnikov Občine Radenci, ko so med potjo v prijateljsko Občino Nova Crnja v Republiki Srbiji 16. maja obiskali odlično Vinarijo Zvonka Bogdana v okolici Palića.

Sredi 56 hektarjev vinogradov (v krogu enega kilometra na treh področjih: Palić, Ludaš in Radić) v panonski ravnici, vzhodno od jezera Palić, je namreč ob vlaganju zasebnika bila leta 2008 izgrajena povsem nova, v secesijskem slogu, zgradba Vinarije, ki ji je ime »posodil« priljubljeni znani pevec starogradskih pesmi Zvonko Bogdan. Z najmodernejšo francosko tehnologijo se iz petih sort belega grozdja (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Giorgio, Chardonnay in rumeni muškat) ter štirih sort črnega grozdja (Merlot, Frankovka, Cabernet Franc in Cabernet sauvignon) prideluje enajst vrst vin vrhunske kvalitete.

Radenčani so ob obisku vinske kleti preizkusili tri vrste vina: belo vino »8 tamburaša«, vino »Rose« in črno vino »Život teče«. So pa bili izredno navdušeni nad opremljenostjo vseh, že zlasti restavracijskih, prostorov.


Več v Kultura in izobraževanje