Kar pet zlatih priznanj iz kemije za dijake GFML

Zlata priznanja so prejeli Primož Škafar, Niko Farič, Maja Sever, Katja Vöröš in Matjaž Rantaša, srebrna pa Sara Perša, Blaž Gubič in Jaka Godec

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 13:271
Dijaki GFML

Dijaki GFML

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani (Pedagoško fakulteto in Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo) vsako leto organizira tekmovanje za Preglove plakete. Letošnje tekmovanje je potekalo 6. maja 2017 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo.

Tekmovanje poteka na dveh ravneh, in sicer najprej se izvede šolsko (izbirno) tekmovanje za bronasto Preglovo plaketo, ki je, poleg zadostnega števila točk, pogoj za udeležbo na državnem tekmovanju. Kar 20 dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vseh štirih letnikov je osvojilo bronaste Preglove plakete na šolskem tekmovanju. 13 dijakom pa je uspelo doseči dovolj točk za napredovanje na državno raven, na katerem so dosegli odlične rezultate: 5 zlatih priznanj, in sicer Primož Škafar, Niko Farič, Maja Sever, Katja Vöröš in Matjaž Rantaša in 3 srebrna priznanja Sara Perša, Blaž Gubič in Jaka Godec.


Več v Kultura in izobraževanje