Del tuha

Del tuha

Romska glasbena skupina Del tuha iz Prekmurja (izgovorjava: déjl-túha) predstavlja svojo četrto avtorsko skladbo z naslovom »DIVDŽA.« Avtor glasbe je Milan Ostojić, avtor aranžmaja skupina Del tuha, avtor besedila pa Feri Lainšček. Skladba je bila posneta aprila 2017 v studiu Logic Records.


Skladba »DIVDŽA« (izgovorjava: dívđa, v prevodu Divja) je nastala na podlagi šegavega besedila v prekmurskem narečju. Govori o radoživem dekletu, ki potuje po Prekmurju in si želi zabave. Ker je punca mična, razposajena in posebna, je seveda opažena in pesem o njej pravi: »Ni lahka, ni težka, v sebi ima nekaj drugega…«

Glasbeno zasedbo Del tuha sestavljajo: Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, bas kitara. Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in izvaja predvsem akustično glasbo.

Skladbo lahko poslušate spodaj.

Video

Morda vas zanima tudi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.