Gibanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca

Aktivnosti minulega Tedna Rdečega križa se nadaljujejo

Filip Matko Ficko, torek, 23. maj 2017 ob 10:56
26 novosprejetih drugošolk in drugošolcev

26 novosprejetih drugošolk in drugošolcev

Čeprav je Teden Rdečega križa Slovenije, med 8. in 15. majem, že mimo, aktivnosti te najstarejše humanitarne organizacije na svetu ne prenehajo. Zatorej se sprejemi najmlajših članov, podmladkarjev in mladih članov, še kar nadaljujejo. Osnovnih šol je namreč kar precej, vse ni mogoče obiskati v enem tednu, pa tudi številne druge aktivnosti šolark in šolarjev so v teh dneh.

Gibanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca v svetu združuje: Mednarodni odbor Rdečega križa s sedežem v Ženevi, Mednarodna federacija nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca s sedežem v Ženevi ter nacionalna društva Rdečega križa in Rdečega polmeseca (v Izraelu Rdeči kristal) v kar 190 državah sveta. Del tega gibanja je tudi Rdeči križ Slovenije s 57 območnimi združenji Rdečega križa po državi in eno izmed teh je RKS - Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona, ki združuje krajevne organizacije Rdečega križa v občinah Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Na osnovnih šolah navedenih občin pa delujejo krožki Rdečega križa.

Za vključevanje mladih v krožke je potrebno odlično mentorstvo, pa tudi občasni obiski RKS – Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona. Tako je bilo v ponedeljek, 22. maja, z obiski na osnovnih šolah pri Svetem Juriju ob Ščavnici ter Negovi. Učenkam in učencem drugih razredov je bila pred sprejemom v to organizacijo predstavljena vloga mladih članov Rdečega križa v obliki zgodbice o Križem kapici, a devetošolcem pa s predavanjem o Gibanju Rdečega križa in Rdečega polmeseca v svetu.


Več v Kultura in izobraževanje