Društvo Vital Fit in ZD Ljutomer skupaj za zdravo življenje

Društvo Vital Fit je v okviru prostovoljskega dela v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer predstavilo vadbo v fitnesu udeležencem Delavnice zdravega hujšanja

Prlekija-on.net, sreda, 24. maj 2017 ob 07:48
Predstavitev vadbe udeležencem Delavnice zdravega hujšanja

Predstavitev vadbe udeležencem Delavnice zdravega hujšanja

V torek, 23. maja, je v ŠIC Fitnesu Ljutomer potekala predstavitev varne in pravilne uporabe prostih uteži, trenažerjev in ostalih rekvizitov v fitnesu. Društvo Vital Fit je v okviru prostovoljskega dela v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer predstavilo vadbo v fitnesu udeležencem Delavnice zdravega hujšanja, ki poteka pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), v okviru Programov svetovanje za zdravje, programirane zdravstvene vzgoje za odrasle.

V Zdravstvenem domu Ljutomer izvajajo Delavnico zdravo hujšanje preko Nacionalnega inštituta za javno zdravje. To so pacienti, katere na delavnico napotijo osebni zdravniki, zaradi prevelike telesne teže. V programu, ki ga izvajajo v 16 srečanjih telesne vadbe, je predvideno štiri ure za obisk fitnesa v lokalni skupnosti.

»Udeležencem smo predstavili nekaj vaj in jim pokazali varno ter pravilno uporabo prostih uteži, trenažerjev in ostalih rekvizitov. Namen predstavitve je bil, da bi se vadba v fitnesu približala splošni populaciji, torej v tem primeru udeležencem Delavnice zdravo hujšanje. Poudarili smo, da je pomembno vzdrževati zdrav lokomotorni aparat, predvsem hrbtenico, kolena in ramena, saj to bistveno pripomore h kakovosti življenja, efektivnosti v vsakdanjem življenju in tudi na delovnem mestu. Cilj predstavitve je bil, da bi udeleženci po koncu delavnice ostali telesno dejavni in nadgrajevali svoje znanje in dosežke v fitnesu, kjer se lahko vadba prilagodi posamezniku, glede na njegove želje in potrebe,« pravi vodja trenerjev pri Društvu Vital Fit Marko Pozderec, dipl. šp. trener in osebni trener pri Fitnes zvezi Slovenije, kjer je prav tako mentor za bodoče generacije strokovnih delavcev in mentor na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Društvo Vital Fit vabi vse, da se jim pridružijo v fitnesu in si z načrtovano telesno vadbo preventivno pomagajo do boljšega zdravja in počutja. Vsak lahko pride na BREZPLAČEN UVAJALNI TRENING, katerega si lahko rezervira na telefonski številki 031 323 471 ali na info@vital-fit.si. Lahko pa jih obiščete na spletni strani www.vital-fit.si in na Facebook strani Društvo Vital Fit. Pridružite se jim in izberite zdravje!


Več v Šport