Ljutomer bogatejši za polnilnico za električna vozila

Gre za polnilno postajo, ki omogoča polnjenje do dveh vozil hkrati z močjo do 22kW po vozilu

Prlekija-on.net, sreda, 24. maj 2017 ob 19:302
Polnilnica za električna vozila v Ljutomeru

Polnilnica za električna vozila v Ljutomeru

Od sredine meseca maja je Ljutomer bogatejši za polnilnico za električna vozila, ki je nameščena neposredno ob avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje tržnice in bo pričela z obratovanjem v začetku meseca junija. Gre za polnilno postajo proizvajalca Etrel d.o.o., ki omogoča polnjenje do dveh vozil hkrati z močjo do 22kW po vozilu. Specifikacije polnilne postaje lahko vidite v prilogi.

Občina Ljutomer je v mesecu decembru 2016 uspešno izvedla prijavo na razpis EKO sklada za pridobitev sredstev za potrebe izgradnje polnilnice za električna vozila. Višina pridobljenih sredstev znaša 2.990 evrov. Ta sredstva so bila namenjena sami dobavi in postavitvi polnilnice.

Občino Ljutomer so pri postavitvi polnilnice bremenili stroški za ureditev odjemnega mesta in označitev parkirnih mest v skupni višini 4.749,83 evra.

Eko sklad dodelil subvencije za polnilnice za električna vozila 69 občinam
Odločbe o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude za nakup polnilnih postaj za električna vozila so poleg Ljutomera prejele še občine Bohinj, Cankova, Cerkno, Dobje, Dolenjske Toplice, Grosuplje, Hajdina, Hoče-Slivnica, Hodoš, Ivančna Gorica, Kamnik, Kidričevo, Kočevje, Komen, Komenda, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Kranjska Gora, Kungota, Kuzma, Lendava, Loški Potok, Markovci, Miren-Kostanjevica, Mirna Peč, Mislinja, Murska Sobota, Naklo, Nazarje, Piran, Pivka, Podčetrtek, Podlehnik, Postojna, Preddvor, Ptuj, Rače-Fram, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Solčava, Središče ob Dravi, Starše, Šalovci, Šenčur, Šentilj, Šentjur, Škocjan, Škofljica, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Šoštanj, Tabor, Trebnje, Trzin, Tržič, Vitanje, Vojnik, Vuzenica, Zavrč, Zreče, Žalec in Žužemberk.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo