Najboljši nogometaš sezone prihaja iz Segovcev

Nogometaši so izbrali Dareta Vršiča

Prlekija-on.net, četrtek, 25. maj 2017 ob 08:132
Dare Vršič, foto: Ekipa24.si

Dare Vršič, foto: Ekipa24.si

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je že pred iztekom prvenstva podelil nagrade najboljšim nogometašem v aktualni sezoni 2016/17. Gala večer SPINS, na katerem je bil prisoten tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, je v obeh individualnih kategorijah ponudil zmago članov Maribora, ki je tudi državni prvak. Pri glasovanju je sodelovalo 162 nogometašev Prve lige Telekom Slovenije, člani SPINS pa so izbirali tiste posameznike med svojimi kolegi, ki so v letošnji sezoni prikazali najboljše predstave na igralnih površinah in s tem navduševali soigralce, nasprotnike in seveda navijače.

Med trojico nominirancev za najboljšega nogometaša sezone 2016/17 je največ glasov prejel Dare Vršič iz Segovcev pri Apačah, ki je za seboj pustil Dominika Glavino in Milivoja Novakovića. Soigralci so z glasovanjem izbrali tudi najboljšega mladega nogometaša v aktualni sezoni, v konkurenci Jureta Balkovca in Grege Sorčana pa je zmago odnesel Luka Zahović. Mariborski prvoligaš ima pet članov tudi v najboljši enajsterici SPINS XI. sezone 2016/2017, z dvema predstavnikoma se lahko pohvalijo Domžalčani in Goričani, z enim pa Rudar in Koper. Dominik Glavina (NK Rudar Velenje), Luka Zahović (NK Maribor) in Miran Burgić (ND Gorica) si delijo mesto v napadu, ob Daretu Vršiču (NK Maribor) sta se v zvezni vrsti enajsterice znašla Rifet Kapić (ND Gorica) in Senijad Ibričić (FC Koper), ob vratarju Jasminu Handanoviću (NK Maribor) pa obrambni blok pred golom tvorijo Jure Balkovec (NK Domžale), Marko Šuler, (NK Maribor) Rodrigo Defendi (NK Maribor) in Matija Širok (NK Domžale).

V letošnjem letu smo bili priča že trinajstemu izboru najboljših nogometašev sezone, prvi je izveden leta 2004, Vršič pa je bil najboljši tudi pred petimi sezonami, ko je blestel v zelenem dresu Olimpije.


Več v Šport