Obudili spomine na nekdanji Dan mladosti

Pesem, ples, pogovor in sladkanje 25. maja

Filip Matko Ficko, četrtek, 25. maj 2017 ob 13:03
Dan mladosti v DOSOR-ju

Dan mladosti v DOSOR-ju

Na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 25. maja dopoldne stanovalke in stanovalci obudili spomine na nekdanji praznik, ki jim je v spominu ostal kot Dan mladosti.

Svoji mentorici oziroma delovni terapevtki Andreji Čuk Singhateh so vedeli povedati, kako so v času svoje mladosti na ta dan zvečer z velikim zanimanjem in vzhičenostjo spremljali televizijski prenos iz enega izmed stadionov v Beogradu, kjer so tedanjo Štafeto mladosti predali takratnemu predsedniku SFR Jugoslavije Josipu Brozu Titu. Toda ob tem so se spomnili tudi lastnih aktivnosti. Ne samo, da so tekli s štafetno palico, organizirali so tedaj številne športne aktivnosti in tekmovanja, pohode v naravo ter druženja mladih z vsemi generacijami.

Ob prej imenovani delovni terapevtki se je skupaj s stanovalkami in stanovalci nekdanjega Dneva mladosti spominjala tudi soorganizatorka tokratnega srečanja, DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, ki je sama dolga leta delala prav v takratni mladinski organizaciji - Zvezi socialistične mladine. Pa tudi harmonikar Robert Majerič je lahko zaigral kakšno melodijo, popularno v tistih časih, čeprav je tokrat na željo vseh prisotnih igral v glavnem za ples, kakor tudi melodije ljudskih pesmi, ki so jih ob zvokih harmonike stanovalke in stanovalci tudi zapeli.

Ni manjkalo ta dopoldan vitaminov in sladkanja: poskrbljeno je bilo za sveže sadje, kot tudi za pecivo.


Več v Družabno