V župnijski Karitas Ljutomer so delili prehrambene pakete hrane iz evropskih skladov

Med posameznike so razdelili 4 tone trajnejših živil in 2.600 kg jabolk

Prlekija-on.net, petek, 26. maj 2017 ob 09:36
Razdeljevanje prehrambenih paketov

Razdeljevanje prehrambenih paketov

Župnijska Karitas Ljutomer in Škofijska Karitas Murska Sobota si po svojih močeh prizadevata in pomagata ljudem, ki so v stiski in jim pomagajo s plačevanjem položnic in s prehrambnimi paketi. Tako je župnijska Karitas Ljutomer od Škofijske Karitas Murska Sobota iz naslova evropskih skladov prejela 4 tone trajnejših živil in 2.600 kg jabolk. Članice župnijske Karitas Ljutomer so posameznikom in družinam iz župnije Ljutomer in sosednjih župnij Cezanjevci in Križevci tri dni razdeljevali pakete hrane in jabolka. Na seznamu, ki so pomoči najbolj potrebni so imeli 258 družin, hrano pa so tokrat razdelili okoli 570 posameznikom, ki so bili brezplačnega darila iz evropskih skladov zelo veseli, kajti živila bodo zgolj porabili za prehrano v družinah.

Čeprav je bila to le majhna pomoč so posamezniki pakete iz župnijskega dvorišča v Ljutomeru toliko bolj veseli in srečni odpeljali na svoje domove. V župnijski Karitas Ljutomer namreč opažajo, da je take in podobne pomoči potrebnih še veliko družin in posameznikov, ki se stežka preživljajo in si zapolnijo dneve z mesecem, da preživijo. Ob tem v ŽK Karitas Ljutomer poudarjajo, da so take pomoči potrebni tudi upokojenci, ki prejemajo mizerno nizke pokojnine, ki živijo v svojih hišah ali v stanovanjih. Pri delu za pomoč za razdeljevanje hrane, komu je taka pomoč najbolj potrebna, se poleg članov ŽK Ljutomer vključujejo tudi člani župnijskega sveta. Razdeljevanje paketov hrane je bilo v Ljutomeru letos marca. Drugo razdeljevanje pa je bilo med 22 in 24. majem, morda bodo pakete hrane po veliki potrebi delili letos še enkrat in sicer v jeseni. Druga večja akcija Župnijske Karitas Ljutomer pa je bila pred nekaj meseci, ko so pri trgovini Hofer zbrali 65 paketov hrane in jih prav tako razdelili tistim, ki so bili pomoči najbolj potrebni.

Članice ŽK Ljutomer, ki so v torek, 23. maja delile pakete hrane in jabolka sta obiskala murskosoboški škof dr. Peter Štumpf in župnik župnije Ljutomer, ki je hkrati predsednik Župnijske Karitas Ljutomer in dekan dekanije Ljutomer Andrej Zrim, ki sta pohvalila prostvoljno delo članic ŽK Ljutomer, ki žrtvujejo svoj prosti čas, da nekomu, ki je pomoči potreben pomagajo, hkrati pa sta menila, da imata evropski sklad, ki deli brezplačno živila Slovenski Karitas Slovenije in Škofijski Karitas Murska Sobota široko srce za uboge, ki so pomoči potrebni in hkrati naglasila, če bi slovenska država imela malo več posluha do slovenskih državljanov, od delavcev do upokojencev, brezposelnih in drugih, ki živijo na pragu revščine, bi bilo takih prizorov v Sloveniji vse manj.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje