GFML-jevci najboljši na tekmovanju Pot v prihodnost

Najboljšo nalogo na razpisano temo je napisala Melani Vengust z GFML, njen mentor pa je bil Franc Čuš

Prlekija-on.net, petek, 26. maj 2017 ob 12:363
Pot v prihodnost

Pot v prihodnost

Prleško društvo generala Maistra je v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera enajsto leto zapovrstjo organiziralo tekmovanje z naslovom Pot v prihodnost, kjer dijaki iz slovenskih srednjih šol izkazujejo svoje znanje iz poznavanja novejše slovenske zgodovine. Letos je bilo v ožji izbor uvrščenih 18 nalog dijakov iz štirih slovenskih srednjih šol. Avtorji nalog so pripravili naloge na temo: Dokumenti slovenstva.

Tričlanska komisija v sestavi dr. Darko Ščavničar, Ivan Fras in dr. Jernej Kosi je pregledala in ocenila naloge. Organizator se je odločil, da podeli dve zlati in tri srebrna priznanja, ostali sodelujoči pa so prejeli bronasta priznanja. Javna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ter nagrad je bila izvedena v soboto, 20. maja, v sklopu dneva odprtih vrat vojašnice slovenske vojske, ki nosi ime po generalu Rudolfu Maistru v Mariboru. Najboljšo nalogo na razpisano temo je napisala Melani Vengust z GFML, njen mentor pa je bil Franc Čuš. Prav tako je zlato priznanje prejela Melisa Sabrina Laissani. Srebrna priznanja so prejeli Bernard Rebernik, Kaja Mujdrica in Diana Oletič, vsi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje