V Vogričevcih obeležili 2. krajevni praznik KS Cezanjevci

Dopoldan je potekalo odprtje novo asfaltiranega odseka ceste v Vogričevcih, popoldan pa je sledila osrednja prireditev s kulturnim programom, srečelovom in brezplačnim bogračem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. maj 2017 ob 19:31
2. krajevni praznik KS Cezanjevci

2. krajevni praznik KS Cezanjevci

Minuli konec tedna so krajani vasi KS Cezanjevci obeležili 2. krajevni praznik. V sklopu tega je že v soboto potekalo športno srečanje med ŠRD Kostanjevica in ŠD Začret pri Ljubečni, na ŠRC Kostanjevica, v nedeljo, 28. maja, je nato zjutraj potekala sv. maša za krajane KS Cezanjevci v farni cerkvi v Cezanjevcih, nato pa se je dogajanje preselilo v Vogričevce pred gasilski dom.

Tam je dopoldan najprej potekalo odprtje novo asfaltiranega odseka ceste, ki je v zadnjih 30 letih bil močno poškodovan in je bil potreben obnove. Odsek so odprli s povorko traktorjev, starih koles ter ostalih vaščanov, ki so se od gasilskega doma podali do križišča z glavno cesto in na Heričev travnik, kjer je nato potekalo 31. tekmovanje koscev. Pred gasilskim domom sta na kratko pred otvoritvijo spregovorila predsednik KS Cezanjevci Franc Slokan in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Po končani košnji je nato pred gasilskim domom potekala še osrednja prireditev s kulturnim programom, srečelovom, brezplačnim bogračem in z razglasitvijo rezultatov košnje ter podelitvijo priznanj koscem. V uvodu proslave je zbrane nagovoril predsednik KS Cezanjevci Franc Slokan, ki je med drugim povedal, da je minulo leto v KS bilo vsekakor najbolj zaznamovano z izgradnjo in odprtjem šest oddelčnega vrtca v Cezanjevcih. "Z izgradnjo vrtca so bili zgrajeni tudi določeni objekti in infrastruktura za novo osnovno šolo v Cezanjevcih, kar med nami krajani v naši KS vliva nov pogum in optimizem. Naša druga pridobitev v tem obdobju je obnova občinske ceste v Vogričevcih in smo jo danes tudi uradno dali svojemu namenu." Ob tem se je zahvalil županji, občinskemu svetu in strokovnim službam občine. Omenil je še, da so konec lanskega leta prenovili kritino na mrliški vežici v Cezanjevcih in preuredili okolici. "Uspešne so lahko samo tiste skupnosti, ki imajo vizijo in ohranjajo enotnost. KS Cezanjevci ima vizijo, enotnost in hotenje, da uspešno opravlja povezovalno vlogo med krajani in Občino Ljutomer ter s svojo preteklostjo in prihodnostjo", še je dejal Slokan. Spregovorila je tudi županja, kar si lahko ogledate v spodnjem videu.

Praznovanja so se udeležili številni krajani, med njimi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, poslanec DZ RS Franc Jurša, podpredsednica KS Cezanjevci Katja Vunderl, ki je tudi povezovala program, predstavniki KS in PGD Ljubečna ter drugi.

V kulturnem programu so se s pesmijo, plesom in glasbo predstavili učenci OŠ Cezanjevci. Nato je sledilo še tekmovanje v kuhanju domačih jedi, v organizaciji Društva Kihača, za glasbo pa je skozi celoten dan skrbel Ansambel Klas.


Več v Kultura in izobraževanje