Zaradi nepravilnega prehitevanja trčila mopedist in voznica

Reševalci NMP Ormož so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. maj 2017 ob 19:583
Ob nesreči je prišlo do daljše kolone

Ob nesreči je prišlo do daljše kolone

V ponedeljek, 29. maja, ob 10.34 sta na cesti Pavlovci - Libanja, v občini Ormož, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Ormož pri reševanju ponesrečenca ter počistili cestišče. Reševalci NMP Ormož so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Na cesti je zaradi nesreče bila skoraj do 13.30 polovična zapora, pri tem je prišlo tudi do daljše kolone.

Iz PP Ormož so sporočili, da so ob 10:40 bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik kolesa s pomožnim motorjem. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. Voznik kolesa s pomožnim motorjem je v nesreči dobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba na Državno tožilstvo. Iz PU Maribor so poročilo še nekoliko dopolnili ter sporočili ostale podrobnosti.

Nekoliko pozneje, ob 11.57 pa je v Strelcih, v občini Markovci, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča ter se poškodovala. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj prometne nesreče ter na vozilu odklopili akumulator. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanko prepeljali v Splošno bolnišnico Dr. Jožeta Potrča Ptuj.


Več v Črna kronika