Organizirali plavalni tečaj za otroke prve triade

Tečaj učenja plavanja z društvom VAL ŠPORT se je odvijal pet zaporednih sobot v Termah Banovci v mesecu aprilu in maju

Prlekija-on.net, torek, 30. maj 2017 ob 08:23
Tečaj učenja plavanja v Termah Banovci

Tečaj učenja plavanja v Termah Banovci

Gibanje po vodi, premikanje brez opreme, plavanje -  iz vidika varnosti sega že v sam začetek človeštva, ko je voda ljudem predstavljala neposredno nevarnost. K vodi so se priseljevali zaradi osnovnih potreb preživetja. Danes znanje plavanja predstavlja mnogo več kot samo preživetje, saj nam omogoča varnost ob vodi in v njej. Cilj je, da se naučimo plavati že v ranem otroštvu, saj z boljšim znanjem plavanja postane naše gibanje v vodi in ob njej bolj sproščeno, zabavno in prijetno celo življenje.

Da bi naši otroci kar se da hitro izgubili ves strah pred vodo in se naučili osnovnih tehnik plavanja smo z društvom VAL ŠPORT organizirali plavalni tečaj za otroke prve triade. Voda nekaterim otrokom predstavlja novo in povsem nepoznano okolje, zato je pri učenju plavanja pomembno, da učenje izvajamo v tesni povezanosti z igro. S takšnim pristopom nam je uspelo, da so otroci izgubili strah pred vodo ter jim omogočili, da so pomočjo različnih didaktičnih pripomočkov izražali svojo ustvarjalnost. Takoj ko so otroci izgubili strah pred vodo in se v njej začeli počutiti odlično je  bazen postal vodna igralnica v kateri smo neizmerno uživali in kamor smo se radi vračali.

Tečaj učenja plavanja se je odvijal pet zaporednih sobot v Termah Banovci v mesecu aprilu in maju. Vsako soboto zjutraj smo se zbrali na recepciji kopališča in se skupaj odpravili na bazene kjer smo v homogenih skupinah uživali med poučevanjem plavanja. S kombiniranjem metode igranja in učenja v točno določenem metodičnem zaporedju vaj smo dosegli, da so otroci skozi igro osvajali osnovne elemente tehnike plavanja in jih nadgrajevali iz sobote v soboto. Po končanem tečaju smo se suhi vrnili v objeme staršev in z njimi hitro delili vse izkušnje ter nepozabna doživetja. Po končanem tečaju so otroci za pridobljeno plavalno znanje prejeli plavalno diplomo in medaljo. Verjamemo, da so otroci poleg piljenja zavesljajev in udarcev stkali nove ali poglobili stare prijateljske vezi, ki jim bodo ostale v lepem spominu. 

Ker se šolsko leto bliža koncu in se počitnice približujejo s polno hitrostjo za vas pripravljamo različne športne kampe v katerih bodo lahko uživali vaši otroci. Kampi omogočajo koristno preživljanje počitnic, pridobivanje novega športnega znanja in uživanje v družbi prijateljev. Od 3.7.-7.7.2017 bo potekal prvi tabor: Valček plava in rola, sledil bo drugi tabor (10.7.-14.7.2017): valček uživa v adrenalinu. Počitnice bomo sklenili z nekoliko resnejšim taborom: Valček plava in se uči angleščino, ki nas bo že nekoliko pripravil na šolo in bo potekal od 21.8.-25.8.2017. Več informacij o samih taborih in aktualnih dogajanjih lahko spremljate na naši spletni (www.val-sport.si) in facebook strani VAL ŠPORT.

Veselimo se srečanja z vami!

Tina Matjašič in Denis Hofman


Več v Šport