Na Koroškem je fajn, v to so se v živo prepričali tudi Prleki

Predstavniki Mladinskega centra Prlekije in Združenja prleških vojnih veteranov so imeli čast, da so prisostvovali otvoritvi splavarske sezone

Prlekija-on.net, sreda, 31. maj 2017 ob 08:57
Na Koroškem je fajn

Na Koroškem je fajn

V soboto 27. maja so predstavniki Mladinskega centra Prlekije in Združenja prleških vojnih veteranov imeli čast, da so prisostvovali otvoritvi splavarske sezone. Na prijetno potepanje po Koroški in brezplačno splavarjenje jih je povabila organizacija, ki zelo vzorno skrbi za razvoj tamkajšnjega turizma - Vaš profit d.o.o.-Koroški splavarji na Dravi. Za predstavnike MCP-ja je to predstavljalo ogled dobre prakse na področju turizma in promocije, saj se sami že desetletje ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo predvsem na področju razvoja mladinskega turizma, v zadnjem času pa turizma povezanega s kolesarjenjem in pohodništvom in zelenega-projektnega turizma.

Ob 7.30 uri je tako bilo zbiranje pri Splavarskem pristanu, Gortina 23b, Muta. Ob 9. uri je sledil ogled Kovačije pri kovaču, nato od 11. do 13. ure splavarjenje po reki Dravi s kosilom na splavu. Ob 14. uri pa tja do 16. ure je potekal ogled nadvse uspešne Kmetije Klančnik, nato pa še ogled Vuzenice z obiskom Slomškove sobe in Cerkve Sv. Nikolaja.  Pozneje, zvečer pa je sledila osrednja prireditev "Na Koroškem je fajn!" v splavarskem pristanu. Celoten dogodek je bil vzorno organiziran, bogat z glasbeno–humorističnimi vložki, izkazali so se kulturniki, harmonikaša, splavarji, vključno s flosarskim gospodarjem Antonom Gostenčnikom, vodičem Kristijanom, turistično-promocijsko aktivistko Nušo Božič, župnikom cerkve Sv Nikolaja, družinski kolektiv kmetije Klančnik in predana »lastnica« Kovačije pri Kovaču, poznana iz priljubljene oddaje Gostilna išče šefa.

Na Koroškem smo srečali tudi poznane osebe iz Prlekije, tako se je izkazalo, da so se na dogodek kar z dvema avtobusoma pripeljali tudi iz PGD Precetinci. Vsem ostalim pa priporočamo, da ob prvi priložnosti obiščete Koroško, splavarje in vse tamkajšnje druge znamenitosti.

Tekst: Rudi Stegmüller
Foto: Aleksandra Škrjanec, Rudi Stegmüller


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno