Sredi mesta iz črne vrečke potegnil puško

Pozneje so v mestu videli še dva neznanca, ki sta imela pri sebi črno puško, ki je dajala videz avtomatske puške

Prlekija-on.net, sreda, 31. maj 2017 ob 19:38
Policisti so ponoči pridržali tri osumljence

Policisti so ponoči pridržali tri osumljence

V torek, 30. maja, okoli 19.20 se je, takrat še neznani storilec, s kolesom pripeljal na Slomškov trg v Mariboru, iz črne vrečke vzel puško črne barve in nanjo na vrhu pritrdil nekaj okroglega, kar so očividci opisali kot dušilec zvoka. To je navzoče neizmerno prestrašilo, neznanec pa je na kraju pustil opisano vrečko in se odpeljal v smeri Gledališke ulice. Policisti so opravili ogled, neznanca pa jim ni uspelo izslediti.

Ob 21.58 so policisti na telefonsko številko 113 prejeli klic, da sta pri kiosku na Smetanovi ulici v Mariboru dva neznanca, ki imata pri sebi črno puško, ki daje videz avtomatske puške. Ko sta jo pokazala strankam pred kioskom so se le-te v strahu razbežale. Policisti so pohiteli na kraj in tam prijeli moška iz okolice Maribora, stara 40 in 33 let. Starejšemu so policisti zasegli airsoft puško.

Po posvetu z dežurno državno tožilko so se policisti odločili, da bodo zoper starejšega podali obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče, pristojnemu tožilstvu pa še poročilo, saj so zbirali obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Ugotovili so tudi, da je ta moški storil prej opisani prekršek tudi na Slomškovem trgu.

Ženski grozili s pretepom
Malo pred polnočjo pa so policisti prejeli še eno zaprosilo za intervencijo. Opisana moška, ki se jima je pridružil še 38-letni Mariborčan, so namreč na Gosposvetski cesti v Mariboru prišli na balkon 38-letne stanovalke in ji grozili s pretepom. Ker se tudi ob intervenciji policistov niso umirili in niso upoštevali njihovih ukazov, ampak so s kršitvijo nadaljevali, so jih policisti vse tri pridržali. Ob prijetju so policisti zoper vse tri uporabili prisilna sredstva, kasneje pa so jim izdali tudi plačilne naloge.


Več v Črna kronika