Dvojčka, ki ohranjata družinske vrednote

Dolgoletni raznašalec časopisov Alojz Pisnjak in njegov brat dvojček Jože, sta se srečala z Abrahamom

Prlekija-on.net, četrtek, 1. junij 2017 ob 08:43
Dvojčka Pisnjak

Dvojčka Pisnjak

V teh toplih pomladnih mesecih je bilo izjemno prijetno, veselo in razigrano v družinah Pisnjak v Satahovcih ter Borejcih v Prekmurju. Kako tudi ne, ko pa sta se dvojčka Alojz in Jože, minulo nedeljo, srečala z Abrahamom in takšen življenjski jubilej je pač potrebno še posebej obeležiti. Dolgoletni raznašalec časopisov, predvsem Novic in Dela, Alojz Pisnjak, doma iz Satahovcev, se je rodil le 15 minut pred bratom Jožetom iz Borejcev, tako da se je slavje začelo pri "starejšem" Alojzu in nadaljevalo v Borejcih. Skromna in prijazna Abrahamovca sta rojena v družini še dveh bratov (Štefan in Stanko) ter sestre, ki je žal umrla že po porodu. Pred leti jim je umrla tudi mama, oče pa je še živ. Oba sta služila JLA v Banjaluki, pozneje pa sta si ustvarila družini, ki jima v pravem pomenu besede, največ pomenita, saj imata skupaj kar devet otrok.

Raznašalec časopisov Alojz, ki ga poznajo na širšem območju levega brega reke Mure, ob tem ima tudi popoldansko obrt – čistilni servis, tako da je veliko zaposlen, si je družino ustvaril v rojstnih Satahovcih. Z ženo Matejo imata tri otroke, hčerki stari 20 let in 17 mesecev ter sina starega 14 let. Doma, na manjšem ranču, imajo še štiri konje. Brat Jože, ki je zaposlen na občini Tišina, in njegova Marija pa sta si dom uredila v Borejcih, pa imata tudi kmetijo, na kateri gospodarita s šestimi otroci (štiri dekleta in dva fanta) starimi med 13 in 27 let. Tudi zaradi devetih otrok, ki jih imata dvojčka Alojz in Jože, mnogi pravijo, da dejansko skrbita za družinske vrednote in ohranjanje slovenske natalitete. Ob dobri volji in videzu Abrahamovcev ter njunih "boljših polovic" pa ne bo nobeno presenečanje, če zlasti pri Alojzu ne bi na svet prikukal še kakšen naraščajnik...


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno