Romalo se bo v Medžugorje

Letos že 9. leto zapored, med 21. in 23. julijem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. junij 2017 ob 08:32
Romanje v Medžugorje

Romanje v Medžugorje

Že vrsto let v Turistični agenciji Dejana Dvoršaka iz Lomanoš organizirajo in pripravljajo najrazličnejše turistične aranžmaje, izlete, oglede in romanja po Slovenij ter izven nje.

Eno izmed takšnih ponudb je prav gotovo tradicionalno vsakoletno romanje v eno izmed večjih nam bližnjih romarskih središč v Republiki Bosni in Hercegovini Medžugorje. Letos bodo svoje potnike - romarje k tej priljubljeni in vse bolj obiskovani medžugorski Mariji ali Kraljici miru h kateri se zbirajo častilci iz vsega sveta popeljali že 9. leto zapored, med 21. in 23. julijem. Ob tej priložnosti se bodo lahko povzpeli na Križevac in Crnico, obiskali pa bodo tudi Majčino selo, cerkev in dom, katerega so zgradili mladi narkomani s pomočjo sestre Elvire.

V TA Dvoršak pa vseskozi strmijo za tem, da ponudijo čim več svojim potnikom. Tudi letos bodo ob obisku samega Medžugorja še popestrili in obogatili celotno tridnevno dogajanje. Med potjo si bodo še ogledali mesto Jajce, kjer je bilo prvo zasedanje AVNOJ-a, se ustavili v Prozoru ob jezeru Rama, kjer se nahaja zelo zanimiv in lepo urejen Franjevački samostan Rama-Ščit, si ogledali bogato muzejsko zbirko, samostan, ter triladijsko baziliko. Pot bodo nadaljevali do znamenitega porušenega mostu na reki Neretvi v Jablanici, ter si ogledali hercegovsko znamenito, lepo, ter edinstveno mesto Mostar z znamenitim kamnitim mostom. Ob vrnitvi pa se bodo še spotoma ustavili in si gledali Etno selo Herceg, ter slapove Kravice na reki Trebižat blizu Ljubuškega.

TA Dvoršak vabi vse, da se pridružijo na nepozabni doživet izlet - romanje v versko romarsko središče Medžugorje h Kraljici miru. info. 041 678 896.

foto in tekst: Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje