V oazi ob ribnikih so ribiči postavili igrala za otroke

Ob ribnikih v Gradišču pri Tišini so ribiči postavili športna igrala za otroke

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. junij 2017 ob 08:40
Igrala ob ribnikih v Gradišču

Igrala ob ribnikih v Gradišču

V idilični in neokrnjeni naravi pri vasi Gradišče v občini Tišina so ribiči Temeljne ribiške enote Tišina, ki spadajo pod okrilje Ribiške družine Gornja Radgona pred leti vzorno uredili ribnike za športni ribolov. Gre za dokaj veliko vodno območje, katerega ribiči skozi leto vzdržujejo, kosijo travo in skrbijo za objekte, ki so ob ribnikih. Predvsem poleti ali v lepem sončnem vremenu je tukaj veliko obiskovalcev, predvsem pa ribičev od najmlajših do najstarejših, ki veselo namakajo trnke in lovijo različne vrste rib.

Da pa bi prostor okrog ribnikov postal še bolj privlačnejši, saj je tukajšnja narava prava oaza miru in sprostitve za vsakega, ki ga pot zanese v ta predel občine Tišina, so ribiči sklenili in postavili za otroke otroška igrala, predvsem z željo, da bi nekaj več naredili za otoke, ki skupaj s starši pridejo lovit ribe ter se sprehodijo ob ribnikih. Otroška igrala je Temeljni ribiški enoti  Tišina podaril Dušan Barber iz Murskih Črncev, ribiči so igrala postavili in jih tudi obnovili, ob tem so še uredili in postavili nekaj klopi. Tako je na otroških igralih skozi leto velik živ žav, kajti otroki so veseli narave, kjer se lahko mirne duše sprostijo, sprehodijo, občudujejo in poslušajo ptičje petje. Da so otroci dobili igrala v naravnem okolju ima največ zaslug predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno