64-letnika pretepli do smrti

Policisti so bili obveščeni, da je po stopnicah padel 64-letni moški in umrl, a so na kraju ugotovili, da temu ni tako

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. junij 2017 ob 10:00
Policija primer še preiskuje

Policija primer še preiskuje

V nedeljo, 4. junija, malo po 17. uri so policisti bili obveščeni, da je na Ptuju po stopnicah padel 64-letni moški in umrl. Policisti, ki so prišli na kraj, so ugotovili, da temu ni tako.

Po opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja, ki ga je v navzočnosti dežurnega ptujskega okrožnega državnega tožilca vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, so policisti dvema osebama, zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja, odvzeli prostost in ju pridržali.

Ker kriminalistična preiskava še traja, zaenkrat policija ne nudi dodatnih informacij.

Trojica cel dan skupaj popivala
Kot pa poroča spletni Večer, policisti domnevajo, da je moralo biti v hiši nekaj hudo narobe, saj so v njej našli sledi krvnih madežev. Izkazalo se je tudi, da je nekdo ranjenega moškega vlekel po tleh. Policisti so prijavitelja zaslišali o okoliščinah dogodka, a 56-letnik ni hotel povedati ničesar. Kriminalisti tudi sumijo, da osumljenec ni edini odgovoren za nasilno smrt. Kot še poroča Večer, so zaradi domnevne vpletenosti v uboj prostost odvzeli tudi 41-letniku. O okoliščinah nedeljskega dogajanja so še izvedeli, da naj bi trojica že od osmih zjutraj skupaj popivala.

V torek so k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju na zaslišanje privedli 41 in 56-letnega moškega, oba s Ptuja, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja "uboja", po 115/II-1 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

Za kaznivo dejanje uboja po II. odstavku 115. člena KZ-1, je zagrožena kazen zapora od desetih do petnajstih let.


Več v Črna kronika