Več kot polovica krajanov na pohodu

11. tradicionalni pohod KŠD Očeslavci pritegnil številne pohodnike

Prlekija-on.net, torek, 6. junij 2017 ob 14:29
11. tradicionalni pohod KŠD Očeslavci

11. tradicionalni pohod KŠD Očeslavci

V Očeslavcih v občini Gornja Radgona, imajo svoj lep in prostoren vaški dom, kjer se zbirajo športniki, kulturniki in drugi krajani. Športno kulturno društvo Očeslavci, ki upravlja dom, ima tudi v svojem programu dela številne prireditve, ki so namenjene vsem krajanom. Ena takih je vsakoletni pohod po bližnji okolici. Letošnji, že 11. tradicionalni pohod KŠD je pritegnil 65 odraslih in 20 otrok, kar pomeni, da več kot polovico vseh krajanov Očeslavcev, ki jih je v vasi okoli 150. Vsi so se zbrali pred vaškim domom, kjer jih je pozdravil predsednik KŠD Robert Lovrec. V nadvse veselem razpoloženju so se odpravili na pot, ki je peljala od Očeslavcev skozi Stavešince do Spodnjih Ivanjcev, kjer so se pohodniki okrepčali v Gostilni Šenekar. Nato je pot vodila mimo Negovskega jezera do Negove, kjer je bil daljši postanek.

Tam so si ogledali znameniti Negovski grad in okolico. Na grajskem dvorišču pa je potekala pogostitev, ki jo je pripravila Turistična kmetija Benko iz Spodnje Ščavnice. Okrepčani in veselo razpoloženi so se podali na pot do Kmečkega turizma Pri Alenki na Gornjih Ivanjcih. To pa je bila zadnja postaja tega kakih 20 km dolgega pohoda, pred vrnitvijo na začetno točko, pred Vaški dom KŠD Očeslavci. Kot so nam povedali organizatorji, se niso nadejali, da bo udeležba tako množična. To pa kaže, da si ljudje želijo družabnosti in srečanj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno