Nova zmaga ljutomerskih odbojkaric

Ljutomerčanke v novem ŠIC-u še neporažene

Jože Makoter, torek, 16. marec 2010 ob 11:482
Ljutomerske odbojkarice

Ljutomerske odbojkarice

Ekipa ŽOK ZM Ljutomer, se je v  13.3.2010 v  tekmovanju v 3. DOL – VZHOD, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pomerila z ekipo OK Suha gradnja iz Radencev, ki je ped tekmo veljala za tihega favorita na kar je  kazala tudi številna zasedba ekipe iz Radencev, ki je pripotovala v Ljutomer.

Tega se je pred pričetkom tekme zavedal tudi trener domače ekipe, ki je ekipo iz Radencev  poskušal presenetiti z določenimi rošadami v postavitvi domače ekipe. Ta namen se mu je v prvem setu popolnoma posrečil, saj so igralke ŽOK ZM Ljutomer ta set v vseh elementih igre odigrale zelo dobro ter prvi set zanesljivo dobile z rezultatom 25:19.

Presenečenje v smislu izredno dobre igre domače ekipe, je v drugem setu prišlo še bolj do izraza, saj so domačinke ta set odigrale še boljše  ter z odlično igro pri sprejemu v polju, napadu,  bloku ter servisu, povsem nadigrale nasprotnice, ki za domačinke niso našle pravega odgovora. Ta set je bil dobljen še bolj prepričljivo kot prvi in sicer z rezultatom 25 : 13.

Ko smo opazovalci tekme verjeli,  da je igra v tretjem setu le še formalnost, je kljub vsemu prišla do izraza tudi gostujoča ekipa, ki se je z dobrim blokom in izdelanim napadom, enakovredno kosala skozi ves set. V napeti končnici kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, je ekipa iz Radencev set  dobila z rezultatom 25 : 23.

Podobna igra kot v 3. setu se je nato nadaljevala tudi v 4. setu, ko sta bili ekipi popolnoma enakovredno v vseh prvinah odbojke. Naši ekipi v tem setu ni stekel napad, oziroma je bilo preveč neizsiljenih napak, kar je ekipa Suhe gradnje izkoristila ter tudi ta set dobila z rezultatom 25 :  22.

Pred  pričetkom odločilnega 5. seta je bila opazna nervoza na obeh straneh. Na naši zaradi tega , ker smo zapravili veliko prednost 2. setov, na nasprotni pa zaradi priložnosti  za zmago, potem, ko so bile v dveh  začetkih setih v popolnoma podrejenem položaju. Ta nervoza je bila najbolj opazna pri trenerju gostij , ki je poskušal vse,  da bi svoje igralke pripravil na odločilen set.  A slednje je bolj uspelo domačemu trenerju, ki kljub izgubi vodstva  ni nehal verjeti v domača dekleta.

Ekipi sta se v začetku seta, ob obojestranski borbenosti in želji po zmagi, izmenjavali v vodstvu, zadnja prednost Suhe gradnje pa je bila pri rezultatu  8 : 7, ko se je na igrišču vse spremenilo. Domača ekipa je ob bučni podpori dokaj številne publike, odigrala zadnji del seta kot v transu. Ob neverjetnem sprejemu  kjer so se posameznice izkazale tudi z akrobatskimi vložki in odličnemu bloku, je steklo tudi v napadu in servisu. Borbenost in motivacija domače ekipe je bila preveč za nasprotno ekipo saj ta več ni našla načina kako doseči točko kljub temu, da nasprotnice v tem setu niso igrale slabo. Igralke našega kluba so v res napetem vzdušju in nervozi do konca seta, ekipi Suhe gradnje oddale le še točko ter zaključni set zanesljivo dobile z rezultatom 15 : 09 .

Po koncu tekme je bilo zmagoslavje domače ekipe več kot zasluženo, še posebej ob spoznanju, da so si zmago priborile z odlično igro v 2. dveh setih, v zadnjem setu pa tudi z borbenostjo, ki krasi dobre ekipe. Za odlično igro je treba pohvaliti vse igralke, ki so nastopile na tej tekmi ter trenerja, ki je taktično odlično vodil to tekmo.

Za ŽOK ZM so igrale :  Martina NEMEC, Monika MIHORIČ, Tjaša KOVAČIČ,  Lara MAKOTER, Anja BRENČIČ, Urška SMODIŠ, Barbara PETEK.  Trener : Boris SMODIŠ.

Naslednja tekma bo 20.03.2010 v ŠIC Ljutomer med ŽOK ZM Ljutomer in OK Mežica, predvidoma ob 16. uri.


Več v Šport