Vabilo na prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Organizira se prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje v Maribor, ki bo v soboto, 1. julija, s startom ob 6.00 uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, četrtek, 8. junij 2017 ob 09:40
Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

V sklopu letnih dogodkov župnije sv. Petra Gornja Radgona, se organizira prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje v Maribor, ki bo v soboto, 1. julija, s startom ob 6.00 uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni. Ljubitelji kolesarjenja, tudi letos vas vabimo na prijateljsko druženje s kolesi po naši lepi domovini.

Tokratna pot, ki je dolga 100 km, se bo pričela ob 6.00 uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni z blagoslovom za srečno vožnjo domačega župnika Franca Hozjana. Peljali se bomo v smeri Maribor. Že prvi postanek je predviden v župniji Lenart v Slovenskih goricah, kjer nas bo pričakal nekdanji radgonski duhovni pomočnik Marjan Pučko. Po okrepčilu in ob spremstvu g. Marjana nas bo pot vodila vse do Košakov do nove Slomškove cerkve. Nato bomo pot nadaljevali do Slomškove stolnice in Zavoda Antona Martina Slomška (predvideno je kosilo). Po okrepčilu se bomo še ustavili pri salezijancih v Mariboru, ki so prav tako lansko leto zgradili cerkev in nogometna igrišča z umetno travo. Pot bomo nadaljevali do Hoč, kjer si bomo ogledali v orglarski delavnici izdelavo in nastanek cerkvenega glasbila - orgel. Od tu bomo pot zaokrožili in se peljali preko Korane, Hrastovca v Lenart, kjer nas bo čakala večerja, Pot bomo nato nadaljevali do Gornje Radgone kjer bomo strnili lepe misli in vtise pestrega kolesarskega dne. S seboj vzemite dovolj tekočine, izpravno kolo, kolesarsko opremo, malo kondicije ter dobro voljo. Ta dan bo namenjen predvsem druženju in kolesarjenju. Vabljeni!

Marjan Slavič

Trasa:


Več v Šport