30. Memorial Mateja Klopčiča

Dan radgonskega rokometa za vnuke, očete, dedke...

Prlekija-on.net, nedelja, 11. junij 2017 ob 09:44
30. Memorial Mateja Klopčiča

30. Memorial Mateja Klopčiča

RK Arcont Radgona je pripravil jubilejni, 30. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega so združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev. Tako so se na druženju, tudi v rokometnih veščinah, pomerili dedki, očetje in vnuki. Pred lepo zasedenimi tribunami radenske športne dvorane, je bilo odigranih pet rokometnih tekem. Čeprav rezultat tokrat ni bil v prvem planu, so igralci pokazali veliko borbenost in številne lepe poteze, ki so jih gledalci nagradili z bučnim aplavzom.

V prvi tekmi so se pomerili najmlajši, igralci mini rokometa. 8-10 let stari fantje in punce so staršem in ostalim gledalcem prikazali rokometno znanje, ki so ga osvojili v za večino od njih prvi sezoni treniranja rokometa. Po tekmi so svojo znanje rokometa pokazale mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v streljanju sedemmetrovk. V golu so jim nasproti stali vratarji mlajših dečkov, ki so ubranili večino strelov in mamam pokazali, da rokomet ni enostaven šport. V drugi tekmi so se predstavili mlajši dečki A in B. Nadarjeni igralci letnikov 2004-2006 so prikazali zelo dobro znanje rokometa, s katerim so navdušili gledalce na tribunah. Tekma se je sicer končala s prijateljskih 18:18.

Sledila je tekma očetov in navijačev. Ti so med seboj odigrali tekmo, po kateri so lahko ugotovili, da je rokomet kar naporen šport ter bodo od sedaj naprej še bolj cenili trud svojih sinov. V borbeni tekmi so »modri« premagali »zelene« z 10:8. Nato so na igrišče stopili igralci, ki so že končali z aktivnim igranjem rokometa. Veterani so z nekaj atraktivnimi potezami dokazali, da še niso pozabili igrati rokometa. V napetem srečanju polnem preobratov so na koncu za gol slavili »zeleni« (16:15). Za konec je bila na sporedu tekma igralcev mladinske in članske ekipe. Tudi oni so prikazali borbeno igro ter številne lepe poteze in dokazali, da so v minuli sezoni močno napredovali v rokometni igri. Zadnja tekma dneva se je končala brez zmagovalca (18:18).

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Po končanih tekmah je sledila podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2016/17. To so postali, mini rokomet OŠ Gornja Radgona: Nejc Osojnik; mini rokomet Sv. Jurij ob Ščavnici: Niko-Nevio Perša; Mlajši dečki B: Enej Vinkovič; Mlajši dečki A: Aljaž Breznik; Mladinci: Matej Rojht; Člani: Matevž Žunič; Sedmi igralec: Boštjan Šijanec.


Več v Šport