Že dvanajstič srečanje v Radencih

Dan bivalne enote Socialno varstvenega zavoda Hrastovec

Filip Matko Ficko, nedelja, 11. junij 2017 ob 10:21
Prijetno pod senčniki

Prijetno pod senčniki

V bivalni enoti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec v Radencih so v soboto, 10. junija dopoldne, pripravili že 12. srečanje sorodnikov, sosedov, prijateljev in znancev varovancev te bivalne enote.

Kot nam je ob tem povedala vodja bivalne enote v Radencih, Zvezdana Rojko, se sedmerica zaposlenih s šestnajsterico varovank in varovancev že kar ducat let izredno dobro počuti kot sprejeto v Radencih. Upajo seveda, da bo tako tudi v prihodnje, čeprav sama zgradba, v kateri prebivajo, kar kliče po obnovi.

Na svoj »dan odprtih vrat« so se varovanke in varovanci lepo pripravili in kljub jutranjemu dežju upali, da bo dan uspešen. To se je tudi zgodilo, kajti ob 11. uri, v času uradnega dela začetka srečanja, je le še malo rosilo iz sivih oblakov, pozneje pa se je pokazalo pomladansko sonce, ki je popoldne že pošteno grelo, da so tudi številni senčniki bili izredno dobrodošli.

Morda pa so deževen dan pregnale lepe pesmi, kajti po pozdravu Zvezdane Rojko je mlada varovanka Alma zapela znani pesmi »Angeli živijo« ter »Ko si nak tleh«, da so z veseljem prisluhnili varovanke in varovanci, kakor tudi njihovi sorodniki, znanci in prijatelji, pa tudi predstavniki Krajevne organizacije Rdečega križa Radenci, Društva upokojencev Radenci ter Turističnega društva Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje