Helikopter tokrat obolelo osebo prepeljal v Ljubljano

V Ljutomeru je na hipodromu spet pristal helikopter

Prlekija-on.net, nedelja, 11. junij 2017 ob 18:5811

HNMP v Ljutomeru

V nedeljo, 11. junija, ob 11. uri, so na hipodromu v Ljutomeru, gasilci PGD Ljutomer, na prošnjo ZD Ljutomer, nudili pomoč pri pristanku helikopterja helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP). Posadka helikopterja je obolelo osebo prepeljala v UKC Ljubljana.

Helikopter HNMP je v naših krajih posredoval petič. Prvič je v Ljutomeru pristal v sredini februarja, ko je obolelo osebo prepeljal v UKC Maribor.

Helikopterska nujna medicinska pomoč v Mariboru ostaja do konca leta
Vzhodni del Slovenije je svojo HNMP enoto dobil 15. novembra lani, deset let po začetku rednega dela HNMP Brnik. V tem obdobju so opravili preko 70 intervencij. Pred obrim tednom je bil podpisan aneks k najemni pogodbi z Aerodromom Maribor, ki velja do 31. decembra 2017. Plovila za helikoptersko nujno medicinsko pomoč tako v Mariboru kot na Brniku nudi policija oz. njena Letalska policijska enota (LPE), ki ima skupno v ta namen le tri helikopterje.

Ocenjena vrednost delovanja baze na letni ravni je bila ob zagonu projekta 1,5 milijona evrov. Policija naj bi pokrivala stroške helikopterja, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa zdravstvene storitve in pripravljenost ekip.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14