V objemu Jeruzalemskih goric predstavili praline s šiponom

Nova blagovna znamka Vinogradništva Družina KOS

Prlekija-on.net, nedelja, 11. junij 2017 ob 20:512
Tjaša Kos

Tjaša Kos

V Dvorcu Jeruzalem v osrčju Jeruzalemskih goric se je v noči iz torka na sredo natanko ob polnoči odvil čisto poseben dogodek. Rodila se je nova zgodba, katere rdeča nit je ljubezen do vina in čokolade.

V družbi najbližjih je mag. Tjaša Kos predstavila novost v ponudbi, ki ni vino. So pa ročno izdelane praline, polnjene s šiponom, prav zaradi slednjega, zanimiv nov izdelek, ki bo v prihodnje navduševal ljubitelje vina in čokolade.

Mag. Tjaša Kos je ob polnoči dejala: »Nocoj je večer, ki je resnično nekaj posebnega. Prvič je poseben zato, ker smo zbrani tisti, ki ste meni najdražji, ki delate moje življenje bogato. Drugič je poseben zato, ker nocoj prvič uživamo ob suhem šiponu, ki je napolnjen v magnum steklenici. Zavedam se, da je šipon upravičeno ponos Prlekije in z Mitjem sva ponosna, da ga imamo v vinogradih kar precej, skoraj polovico od petih hektarjev. In vsi vemo, da se moje življenje vrti okoli vas, vina in kulinarike. V zadnjem času prleške gibanice. Nenazadnje vsi veste, da sem strastna ljubiteljica čokolade. Zato je, kot tretjič, ta večer poseben tudi, oziroma predvsem zato, ker bomo prvič poskusili ročno izdelane praline, polnjene s šiponom, ki bodo odslej na voljo vsem ljubiteljem čokolade in šipona. Naj nam sladkajo izbrane trenutke!«

Ob tem velja poudariti, da Kosovi pri tem projektu sodelujejo s Sadjarstvom Ficko iz Rogaševcev, torej gre za pravo prleško – prekmursko sodelovanje. Poslovna ideja se je rodila, ko sta se spoznali Tjaša Kos In Brigita Čufar. V času od ideje do predstavitve pralin sta postali tudi prijateljici, ne samo poslovni partnerici. In že snujeta nove okuse…

Praline z okusom šipona bodo v prihodnjih dneh že na voljo v izbranih lokalih, sodeč po odličnih odzivih z večera predstavitve pa bodo resnično navduševale vse, ki imajo radi tako vino kot čokolado.


Več v Zanimivosti