Rekreativni ribolov ob ribniku v Smolincih

Že desetič izvedena DOSOR-jeva »Ribičija je terapija«

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 09:41
Ob zaključku aktivnosti »Ribičija je terapija«

Ob zaključku aktivnosti »Ribičija je terapija«

Že desetič je bila 8. junija letos na vrsti aktivnost stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, V Smolincih, jugovzhodno od Cerkvenjaka, v razloženem naselju v osrčju Slovenskih goric, ki leži med povirnimi kraki Smolinskega in Župetinskega potoka ter potoka Turje, v okviru organizirane rekreativne dejavnosti pod naslovom »Ribičija je terapija«.

Med 8.30 in 13. uro je ob ribniku, ki je sicer v zasebni lasti, izredno prijazni Roman Ploj (Trgovina - gostinstvo Ploj, s.p., Smolinci) z veseljem gostil ljubitelje ribištva, ki so se prvič zbrali ob njegovem ribniku. Pod vodstvom dveh zunanjih prostovoljk DOSOR-ja (Marija Erveš in Tatjana Geč), dveh zdravstvenih tehnikov DOSOR-ja (Blaž Himelrajh in Blaž Rojko) ter dveh mentorjev - ribičev (Adolf Lamut in Jože Robar) je lahko osmerica stanovalcev brezskrbno namakala trnke ter čakala na čim boljši ulov v prelepem sončnem dopoldnevu.

Njih ulov je bil uspešen. Nalovili so skupno 33 rib, ki so jih seveda vrnili v ribnik. Prvo, zadnjo in največjo ribo je tokrat ujel stanovalec Andrej Horvat. Ujel pa je skupno sedem rib ter bil zmagovalec tokratnega druženja ob ribniku v Smolincih. Na drugo mesto se je uvrstila kar trojica stanovalcev, ki so ujeli po pet rib: Marjan Gašpar, Smiljan Homec in Branko Ločnikar. S štirimi ulovljenimi ribami se je na tretje mesto povzpel Drago Fujs. Tri ribe je ujel Hasan Macanović, po dve ribi pa sta ujela Jože Urankar in Pavle Zvara.

Za udeležbo na tokratni četrtkovi dopoldanski aktivnosti »Ribičija je terapija«, ki je bila organizirana že desetič, so vsi prejeli pisna priznanja, a kar hitro se je vsem prikradel nasmešek na lica, ko je bil podan predlog, da se letos vsaj še enkrat srečajo na tovrstni aktivnosti.


Več v Družabno