V Ljutomeru je potekalo mednarodno tekmovanje v twirlingu

Tekmovanja se je udeležilo 17 twirling klubov iz celotne Slovenije ter klub iz Hrvaške

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 11:27
Mednarodno tekmovanje v twirlingu

Mednarodno tekmovanje v twirlingu

Twirling klub Ljutomer je bil organizator MEDNARODNEGA TEKMOVANJA-3. SLOVENIA OPEN tekmovanja v twirlingu, katero je potekalo 10. junija 2017 v ŠIC telovadnici Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo 17 twirling klubov iz celotne Slovenije ter klub iz Hrvaške. Tekmovalci so se pomerili v disciplini prostega stila posamezno in tudi v parih (freestyle in freestyle par). Videli smo kar 150 tekmovalnih nastopov v različnih starostnih skupinah.

Tekmovanje se je pričelo ob 9:00 uri in predsednica Twirling kluba Ljutomer Anita Ketiš, ki je hkrati podpredsednica strokovnega odbora pod okriljem Twirling Zveze Slovenije je prva nagovorila in pozdravila športnike, nato je pozdravila športnike tudi predsednica Twirling Zveze Slovenije Marta Pernat, katera je tudi podelila diplome novopečenima sodnicama za opravljen sodniški izpit, katerega sta opravili Tamara Gril in Katja Drevenšek. Twirlerje in obiskovalce je nato pozdravil ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec, kateremu se TK LJUTOMER tudi zahvaljuje za vso pomoč pri organizaciji kosil za športnike. S spodbudnimi besedami je zaželel veliko tekmovalne sreče športnikom tudi predsednik Športne zveze Ljutomer Mirko Rauter. 3. SLOVENIA OPEN TEKMOVANJE pa je uradno odprl podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Twirling klub Ljutomer, se zahvaljuje sponzorjem za pomoč, saj brez njih ne bi bilo možno izpeljati samega tekmovanja. Zahvala gre Pizzeriji in kavarni Zvezda v Ljutomeru, Pogrebna dejavnost in cvetličarna Hiacinta Dušan Bratuša s.p. Vogričevci 18a, 9240 Ljutomer in Cvetličarstvo in vrtnarstvo Leon Brunec s.p., Prvomajska ulica 11, 9241 Veržej.

Vzdušje na tekmovanju je bilo fenomenalno in ob 19:00 uri je potekala tudi razglasitev rezultatov. Rezultati za domači prleški klub-Twirling klub Ljutomer so bili odlični. 2. mesto si je priplesala novinka Mija Makovec, katera je tekmovala v disciplini freestyle novinci 8-let. 3. mesto je osvojila Tia Budja, katera je tekmovala v diciplini novinci 11 let. 3. mesto sta osvojili v paru Lorena Viher in Nika Škrjanec, kateri sta tekmovali v disciplini freestyle par ml. deklice. 4. mesto je osvojila Neja Feguš, katera je tekmovala v disciplini freestyle cicibani. 8. mesto je osvojila Nika Škrjanec, katera je tekmovala v kategoriji freestyle ml. deklice, v enaki kategoriji je tekmovala njena klubska kolegica Lorena Viher, katera je osvojila 11. mesto. 4. mesto v diciplini freestyle par ml. mladinici sta si pa priplesali Urška Dunaj in Lucija Mesarič.

Tekmovalna sezona v twirling športu, se je s tem 3. SLOVENIA OPEN TEKMOVANJU za ljutomerske twirlerce tudi zaključila. V ponedeljek, 12. junija bodo še športnice dokončno zaključile to sezono z zaključnim nastopom za starše ob 17:30 uri v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.


Več v Šport