Na Ptuju odprli poligon za vadbo in izvajanje vozniških izpitov

Odprtje vadbenih površin za vadbo in izvajanje vozniških izpitov AM, A1, A2, A, B in B1 kategorije na Ptuju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 15:53
Na Dornavski cesti, nasproti pokopališča, na prostoru nekdanjega odlagališča, so v ponedeljek svojemu namenu predali vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike. Gre za novo pridobitev v velikosti 5000 m2, ki je namenjena predvsem varnejši vključitvi novih voznikov v promet in pridobivanju izkušenj za kandidate za voznike AM, A1, A2, A, B in B1 kategorij.

Po besedah Janeza Meznariča iz AVP gre za pomembno pridobitev: "Kandidati potrebujejo površino, na kateri se usposobijo za začetek vožnje v prometu. Na površinah so zarisane vaje, prometni elementi, ki so določeni v Pravilniku o vozniškem izpitu. V Zakonu o voznikih in Pravilniku o vozniškem izpitu je določeno, da se začetni del usposabljanja izvede na vadbeni površini. Ker na Ptuju tovrstne površine ni bilo, bi se lahko zgodilo, da bi se kandidati morali voziti v Maribor ali Mursko Soboto."

Investicijo v vrednosti 122.000 evrov je izvedlo podjetje Javne službe Ptuj skupaj z izvajalci del Cestnim podjetjem Ptuj in Hermes GP. Direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik, je o investiciji ob odprtju povedal: "Čeprav smo bili na potrebo po tem projektu opozorjeni precej pozno, smo dobili jasno opozorilo s strani predstavnikov AVP, kaj to pomeni za kandidate s širšega ptujskega območja. Zato smo se hitro organizirali in angažirali lastna sredstva. Vadbeno površino v višini cca. 100.000 evrov smo izvedli v zelo kratkem času in jo danes predali v uporabo. Verjamem, da pridobitev pomeni tudi bistveno manjše težave, kar se tiče uporabe, logistike za avtošole, ki jih je na našem območju sedem, pa tudi za cca. 12.000 kandidatov za voznike letno."


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo