Salon Jeruzalem ta petek znova vabi med prleške vinograde

Nova časovna umestitev Salona Jeruzalem napoveduje izjemno bogat program v osrčju Jeruzalemskih goric

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 16:30
Jeruzalem

Jeruzalem

Salon Jeruzalem 2017 se bo zgodil v petek, 16. junija 2017, v Dvorcu Jeruzalem na Jeruzalemu. Kljub novi časovni umestitvi tradicionalne prireditve se obeta resnično bogat program, ki bo letos povezal še več inštitucij z območja cele Slovenije.

Poleg Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in SloVino Sommelier Cluba, ki sta aktivno prisotna že deseto leto,  je organizator Društvo KELIH s partnerjem Zavodom SloVino letos povezal še Convivium Slow Food Štajerska in Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem. Prav slednji bo pod taktirko doc. dr. Aleša Gačnika, enega najvidnejših strokovnjakov za vinski turizem glavni akter uvodnega dejanja Salona Jeruzalem 2017. Na okrogli mizi ob 13.30 bo doc. dr. Aleš Gačnik s sogovorniki iskal odgovore o turističnem potencialu Jeruzalemskih goric, ki velja za eno najlepših vinorodnih območij na svetu. Pred tem se bodo sommelierji srečali v Zidanici Malek.

Svoja vina bo v Dvorcu Jeruzalem ponosno predstavilo devet prleških vinarjev, Verus vinogradi, Vino Kupljen Jeruzalem, Vinogradništvo družina Kos, Vinogradništvo Lesjak, Puklavec Family Wines, Vinogradništvo Krampač, Vinogradništvo Glavinič, Vino Krainz in Eko vino Šoster. Obeta se torej obilo možnosti za raziskovanje okusov vin, ki so dozorela v prleških kleteh.

Da je Prlekija kulinarično izjemno bogata, se bo izkazalo še na zaključnem dejanju Salona Jeruzalem 2017. V Gostilni Tramšek v Žerovincih bodo na mizo postavili izjemne kulinarične kreacije, za vinsko spremljavo bodo poskrbeli vinarji Salona Jeruzalem 2017. Tokratna Večerja Salona Jeruzalem bo še posebej svečana, saj bo Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije podelilo častno članstvo doc. dr. Alešu Gačniku in Maji Žibert, Vinski kraljici Slovenije 2017, ki bo na Salonu Jeruzalem ves dan prisotna.

Letošnji Salon Jeruzalem bo torej znova nepozabno vinsko in kulinarično doživetje. Doživimo ga skupaj.


Več v Kultura in izobraževanje