Družabno srečanje DeSUS Pomurje privabilo več sto ljudi na Razkrižje

Častna gosta sta bila podpredsednik vlade RS in zunanji minister Karl Erjavec ter Franc Jurša, prleški poslanec in vodja poslanske skupine DeSUS

Prlekija-on.net, torek, 13. junij 2017 ob 17:204
Družabno srečanje DeSUS Pomurje

Družabno srečanje DeSUS Pomurje

Minulo soboto je na Razkrižju potekalo veliko srečanje članic, članov in simpatizerjev stranke DeSUS, častna gosta pa sta bila podpredsednik vlade RS in zunanji minister Karl Erjavec s soprogo ter Franc Jurša, prleški poslanec in vodja poslanske skupine DeSUS. Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na srečanju poudaril, da "smo na slovenskem mi gospodar", zato je prav, da NLB ostane v slovenski lasti, saj smo jo dokapitalizirali in s tem rešili tudi bančno luknjo prav državljani in državljanke. Erjavec je izpostavil pomembnost enotnosti naroda, saj živimo v časih, ki prinašajo številne izzive. Prvak DeSUS se je prav tako vsem lepo zahvalil za izredno udeležbo in obljubil, da bo DeSUS še naprej socialni korektiv te države, da se bo še naprej tako zavzeto prizadeval za boljše življenje upokojencev, hkrati pa se bo stranka vedno bolj obračala tudi h gospodarstvu. "Slovenija rabi nove investicije, rabimo nova delovna mesta, predvsem za mlade in starejše od 50 let. Dolgoročno brez dobro delujočega gospodarstva tudi lepih pokojnin ne bo," je zaključil Erjavec.

Vse prisotne je nagovoril tudi Franc Jurša, dolgoletni poslanec v Državnem zboru in nekdanji župan Občine Ljutomer, ki se je najprej vsem zahvalil za dolgoletno podporo Prlekov in Prlečk, hkrati pa pozval k aktivnim pripravam k dvojnim volitvam, ki nas čakajo prihodnje leto. Jurša je še povedal, da so prav pred kratkim sprejeli novelo zakona, ki bo letos julija prinesla upokojenski regres za vse, naslednje leto pa varčevalnih ukrepov za upokojence več ne bo. Jurša je še spomnil na zakon o demografskem skladu, ki naj bi prišel v parlamentarno proceduro že pred poletjem.

Prireditev je strnil Jože Klemenčič, predsednik območnega odbora DeSUS, se vsem še enkrat zahvalil za udeležbo, predvsem pa obljubil, da se naslednje leto srečajo v podobni zasedbi.

Regijskega srečanja sta se poleg omenjenih s strani DeSUS udeležila tudi podpredsednica DeSUS Jelka Kolmanič ter generalni sekretar stranke Branko Simonovič.


Več v Družabno