Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku

Prlekija-on.net, četrtek, 15. junij 2017 ob 10:5912
Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 13. junija, ob 20.50 v okolici Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega se je ugotovilo, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku.

Zaradi vseh teh kršitev, so mu zasegli vozilo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola 49 voznikov
Sicer pa so policisti na območju PU Maribor, med 5. in 11. junijem izvajali evropsko usklajen nadzor vožnje voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. V tem času so z indikatorjem alkohola preizkusili 2.252 voznikov. Pod vplivom alkohola je bilo 49 voznikov, 9 pa jih je preizkus odklonilo. Pri 25 voznikih je koncentracija znašala več kot 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi so zoper dva voznika odredili strokovni pregled.

S poostrenimi aktivnostmi, predvsem na področju psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu, bodo s ciljem doseganja ugodnejših prometno-varnostnih razmer nadaljevali tudi v prihodnje.

Ne pozabite, vožnja pod vplivom alkohola ali drog izjemno poveča verjetnost za nastanek prometne nesreče. Zato vozite le trezni in pomagajte ohraniti dragocena življenja!


Več v Črna kronika