Mladi ribiči na državnem prvenstvu

Naslova v Gornjo Radgono in Celje

Prlekija-on.net, petek, 16. junij 2017 ob 17:37
Državno prvenstvo za mlade ribiče

Državno prvenstvo za mlade ribiče

V organizaciji Ribiške družine Celje je na Šmartinskem jezeru pri Vojniku potekalo državno prvenstvo za mlade ribiče (U-15, U-20), v lovu rib s plovcem, kjer so nastopili mladi tekmovalci iz cele Slovenije, med njimi tudi trije člani RD Radgona. Na zanimivem dvodnevnem tekmovanju, kjer so se mladi ribiči pomerili po sektorjih, so se na trnek prijele predvsem v Šmartinskem jezeru naseljene vrste rib, kot so: krap, babuška, ploščič, rdečeoka, zelenka ipd. Po končanem dvodnevnem tekmovanju, ko so sešteli vse ujete ribe in kazenske točke, je bilo jasno, da sta naslova šla v Gornjo Radgono (U-20) ter v Celje (U-15).

Kot nam je povedal mentor radgonskih ribičev Avgust Pelcl, je RD Radgona na prvenstvu v kategoriji U–15 zastopal Enej Kapun, ki je prvi dan zasedel v sektorju peto mesto. V kategoriji U–20 pa je Mihael Kukovec prvi dan v sektorju dosegel prvo mesto in je bil v soboto skupno na drugem mestu. Drugi radgonski tekmovalec Mihael Čuk pa v sektorju tretje mesto in je bil po prvem dnevu skupno peti. V nedeljo je Mihael Kukovec osvojil zopet v sektorju prvo mesto kar je bilo dovolj, da je postal, v skupnem seštevku državni prvak. Mihael Čuk je dosegel v nedeljo peto mesto kar je bilo dovolj, da si je delil v kategoriji U–20 na koncu skupno 10. mesto med 18 udeleženci. Med tekmovalci v tej kategoriji sta sodelovala tudi dva tekmovalca iz RD Lendava, Peter Nagy kateri je dosegel prvo in drugo mesto v sektorju na koncu pa je bil drugi. Tine Sukič, član RD Ljutomer je bil četrti in drugi v sektorju na koncu pa skupno sedmi. V kategoriji U–15 je med 17 tekmovalci radgonski tekmovalec Enej Kapun zasedel skupno 10. mesto, saj je v nedeljo dosegel v sektorju četrto mesto. V tej kategoriji je nastopal tudi član RD Ljutomer Rene Murota, ki je bil prvi in tretji v sektorju na koncu pa je zasedel skupno peto mesto.

Končni vrstni red, U-20: 1. Mihael Kukovec (RD Radgona) 13.290 gramov ujetih rib (2 kazenski točki), 2. Peter Nagy (RD Lendava) 15.500 (3), 3. Jan Smrkol (ZRD Ljubljana) 8.540 (4)..., 10. Mihael Čuk (RD Radgona) 6.090 (8) itd.

Končni vrstni red, U-15: 1. Luka Grivec 14.870 (3). 2. Žan Basti (oba RD Celje) 10.420 (3), 3. Matej Čebulj (RD Radomlje) 12.970 (4)..., 12. Enej Kapun (RD Radgona) 2.510 (8) itd.


Več v Šport