Hala tapetništva pogorela v celoti, skupaj z vso mehanizacijo

Požar je objekt velikosti 80 x 40 metrov uničil. Ogenj je gasilo okoli 200 gasilcev iz 20 gasilskih društev iz območnih gasilskih zvez Ptuj, Hajdina, Videm in Markovci.

Prlekija-on.net, sobota, 17. junij 2017 ob 08:2716
Ogenj v hali na Ptuju, foto: FB video Gregor Prevolšek

Ogenj v hali na Ptuju, foto: FB video Gregor Prevolšek

Tokrat so nemirno noč gasilci imeli na Ptuju, saj je okoli 1.50 v obratu za predelavo lesa na Rogozniški cesti na Ptuju zagorel kup sekancev. Ogenj je nato zajel še bližnji objekt, kjer je zgorelo štirideset kvadratnih metrov ostrešja. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, Grajena in Podvinci, kateri so požar omejili in pogasili.

Ob 2.20 pa je nato na Osojnikovi cesti na Ptuju, nedaleč stran od prvega požara, zagorelo še v hali tapetništva, ki se nahaja v sklopu železniških delavnic. Požar je objekt velikosti 80 x 40 metrov uničil. Ogenj je gasilo okoli 200 gasilcev iz 20 gasilskih društev iz območnih gasilskih zvez Ptuj, Hajdina, Videm in Markovci.

Štirje gasilci so potrebovali zdravniško pomoč zaradi izčrpanosti in zastrupitve z dimnimi plini
"Danes ob 1.52h smo bili obveščeni, da gori ob železnici na Ptuju v neposredni bližini gasilskega doma. Požar je na objektu obrata za razrez in predelavo lesa, zajel skladišče žagovine ter nadstrešek. Kmalu po omejitvi požara na tej lokaciji, smo bili obveščeni o novem požaru v neposredni bližini, zračne linije 200m. Gorelo je v tapetniški delavnici objekta SŽ- Vit na Ptuju. Požar, ki je zajel tapetniško delavnico, lesarsko delavnico in delavnico za upogib in razrez pločevine, je povzročil veliko škodo na ostrešju in opremi. Objekt velikosti 80x40 metrov, je po sedanjih podatkih gasilo 154 gasilcev s 37. gasilskimi vozili. Aktivirane so bile gasilske enote iz Mestne občine Ptuj, Občine Hajdina, Markovci in Videm. Pri sicer uspešnem gašenju so štirje gasilci potrebovali zdravniško pomoč zaradi izčrpanosti in zastrupitve z dimnimi plini. Požar je sedaj v celoti lokaliziran in pogašen. Intervencija se je zaključila ob 11.00h, na objektu ostaja gasilska straža. Vzrok nastanka požara še ni znan in ga ugotavljajo pristojne službe. V objektu so gorele strojne inštalacije, les, blago, poliuretanska pena za tapeciranje, traktor, viličar in ostale naprave. Jeklenke s tehničnimi plini so bile v požaru locirane in prenesene iz objekta. V objektu ni bilo večjih količin nevarnih snovi. Pohvalit je potrebno strokovno delo in prizadevanje gasilskih ekip, ki so s svojimi odločitvami in ukrepi požar uspešno lokalizirale ter pogasile," je ob tem povedal vodja intervencije Igor Fekonja, podpoveljnik PGD Ptuj.

Trije večji požari na območju PU Maribor
Iz PU Maribor so sporočili, da so bili nedavno obveščeni o treh požarih z večjo materialno skodo. ‎Okrog 19. ure, je zagorela delavnica v Mariboru. Zgorel je les in nekaj orodja. Po prvih zbranih podatkih je tuja krivda izključena. ‎Po nestrokovni oceni znaša škoda približno 50.000 evrov.

Okrog 2. ure zjutraj pa so bili obveščeni o dveh požarih večjih delavnic na Ptuju. Požara, v katerih niso gorele snovi, ki bi resneje ogrozile zdravje okoliških prebivalcev, sta že pogašena. Kriminalisti so skupaj s preiskovalnim sodnikom in državnim tožilcem že pričeli z ogledom. Nastala je večja materialna škoda. Več informacij o tem bo znanih po koncu vseh kriminalističnih aktivnosti.



Gori tudi v Kranju
O večjem požaru poročajo tudi s Kranja, kjer na Planini v Kranju gori del večjega trgovskega centra Qlandia. Na kraju so interventne sluzbe, ki izvajajo nujne ukrepe, na kraju še gori, del območja pa je zato zaprt.‎


Več v Črna kronika