Na Dnevu Pomurske odbojke sodelovalo čez 400 odbojkarjev

Odbojkarji so se pomerili v tekmah mini odbojke, male odbojke, starejših deklicah in dečkov, kadetinj in kadetov ter članskih ekip, pomerile pa so se tudi veteranske ekipe Prekmurja in Prlekije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2017 ob 10:55
Dan Pomurske odbojke 2017

Dan Pomurske odbojke 2017

V soboto, 17. junija, se je v Lendavi odvijal Dan Pomurske odbojke 2017. Organizator dogodka je bil Odbojkarski klub Lendava v soorganizaciji ostali pomurskih odbojkarskih klubov in društva odbojkarskih sodnikov Pomurja (DOS Pomurje).

Prireditev, ki postaja tradicionalna je organizirana z namenom promocije odbojke v regiji in širše, sodelovanja med klubi, spoznavanja širše javnosti z odbojko, druženje med klubi in prikazom športa, kot dela zdravega načina življenja. S športnim udejstvovanjem želijo mladim privzgojiti pozitivne vrednote, ki jih prinaša ta kolektivni šport: vztrajnost, pravo mero tekmovalnosti, nujnost medsebojnega sodelovanja in disciplinirano izpolnjevanje nalog na treningih ter spoznanje kako pomemben je šport za zdrav način življenja.

Na prireditvi so sodelovali: Pomurje deset (Panvita Pomgrad), ŽOK PUCONCI (Kema Puconci), ŽOK LJUTOMER, OK RADENCI, ŽOK SOBOTA, DOS POMURJE in domači klub OK LENDAVA. Na prireditvi je sodelovalo čez 400 odbojkarjev, ki so se pomerili v tekmah mini odbojke, male odbojke, starejših deklicah in dečkov, kadetinj in kadetov ter članskih ekip.

Pomerile so se tudi veteranske ekipe Prekmurja in Prlekije, ženska veteranska tekma se je končala rezultatom Prlekija: Prekmurje 2:0 (25:20, 25:14), moški veterani Prekmurje : Prlekija 2:0  (25:23, 25,15).



Več v Šport