Promenadni koncert križevskih lovskih rogistov pred cerkvijo v Križevcih pri Ljutomeru

Popestrili so kulturno dogajanje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2017 ob 11:02
Promenadni koncert križevskih lovskih rogistov

Promenadni koncert križevskih lovskih rogistov

Na dvorišču pred župnijsko cerkvijo sv. Križa v Križevcih pri Ljutomeru v hladni senci so križevski lovski rogisti pripravili promenadni koncert s katerim so popestrili kulturno dogajanje v občini Križevci. To dopoldne je bilo za vsakega obiskovalca nekaj posebnega in sam dogodek je v kraju prinesel novo svežino in glas rogov, ki se je slišal daleč naokrog. Sicer pa poleg območnih srečanj lovskih rogistov katere organizirajo v Križevcih, so tudi promenadni koncerti postali tradicionalni. Le-te izvajajo vsako leto tudi na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Tokrat so zaigrali lovske koračnice znanega slovenskega avtorja Jožeta Grleca in sicer Pozdrav rogistov, Rogisti prihajajo in Pozdrav Slovenj gradcu. Avtorji drugih skladb pa so Reinhold Stief Begrüssung, Hubertusmarsch in Jägermarsch Nr.3, Aloiz Kollegger, Jubilejna fanfara in Stefan Groysbeck: Fanfara za rogiste Schallaburg. Križevski rogisti se radi odzovejo tudi na povabila društev za sodelovanje pri njihovih prireditvah, prirejajo lovske maše ter obiščejo domove ostarelih občanov v Lukavcih in Ljutomeru. Tako želijo prispevati svoj del k ohranjanju in razvoju splošne kulturne dejavnosti v ožji in širši regiji, ter predstaviti dejavnost lovcev tudi na kulturnem - glasbenem področju.

J.Ž.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura