Radenci: Vesele Štajerke in Zdenek Billy

Kar dve kulturni prireditvi ob začetku občinskega praznika

Filip Matko Ficko, torek, 20. junij 2017 ob 19:31
Vesele Štajerke na poletnem odru DOSOR-ja

Vesele Štajerke na poletnem odru DOSOR-ja

S simpatičnimi »Veselimi Štajerkami« se je v ponedeljek, 19. junija ob 18.30, pričela plejada letošnjih poletnih prireditev na poletnem odru ter terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so jo poimenovali »DOSOR-jeva vetrnica«. A občinski praznik, ki ga v Radencih praznujejo prav 19. junija, je še isti večer ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin s svojim nastopom ter glasbenimi gosti popestril trobentač Zdenek Billy.
Ker je DOSOR postal ne samo dom starejših, pač pa tudi neke vrste kulturno in zabavno središče kraja, so seveda tretji ponedeljek v juniju na poletno teraso prišli tisti, ki si žele poletne osvežitve in popestritve večerov, vendar ne samo stanovalke in stanovalci DOSOR-ja. Da so prireditve za nastopajoče na DOSOR-jevem poletnem odru ter za občinstvo na DOSOR-jevi poletni terasi vsekakor dobrodošle omogočajo sponzorji: Pomgrad, Saubermacher Komunala, Klima center Tratnjek in Bioterme Mala Nedelja.

Tako so štiri simpatične glasbenice poskrbele za pravo vzdušje z lastno narodnozabavno glasbo: Mojca Črešnar s harmoniko, Klementina Belaj z bas kitaro, Loti Žlaus s kitaro ter Vida Sadek kot vokalistka. Stanovalec Smiljan Homec je uganil, da igrajo Vesele Štajerke že 23 let in prejel zgoščenko, stanovalec Maksimiljan Korošec pa je za darilo glasbenicam izdelal DOSOR-jevo vetrnico.

V Kongresni dvorani hotela Radin je župan Občine Radenci Janez Rihtarič lahko izrekel čestitke občankam in občankam ob tokratnem občinskem prazniku in to kar med koncertom, ki ga je s svojimi glasbenimi prijatelji pripravil »glasbena legenda Radenec« Zdenek Bily ob svoji 60-letnici glasbenega udejstvovanja. Tako je najprej nastopil novi glasbeni kvartet »Tri generacije« s pevko Natalijo Tumpej, kitarski duet Sašo Lamut in Dušan Slaček, skupina »Marko banda« in še skupina »Take Nina Orchestra« s pevko Tjašo Lesjak.


Več v Kultura in izobraževanje