Ptuj bogatejši za 52 delovnih mest v novem OBI prodajnem centru

Otvoritev novega trgovskega centra OBI na Ptuju

Prlekija-on.net, petek, 26. marec 2010 ob 18:32
Direktor OBI-ja v Sloveniji Michael Vinzing in župan Ptuja Štefan Čelan

Direktor OBI-ja v Sloveniji Michael Vinzing in župan Ptuja Štefan Čelan

V petek, 26. marca je svoja vrata odprl že sedmi OBI-jev prodajni center v Sloveniji. Direktor OBI-ja v Sloveniji, gospod Michael Vinzing, je navdušen nad velikim številom novih kupcev in izredno dobrim začetkom 52-članske skupine novih sodelavcev.
»Verjamem, da je otvoritev tega centra, v katerega smo investirali 4 milijone evrov, nadaljevanje uspešne širitve OBI-jeve prodajne mreže v Sloveniji«, je ob otvoritvi povedal Vinzig in dodal, da v letu 2011 nameravajo odpreti še tri OBI centre, in sicer v Ljubljani, Celju in Mariboru. Slavnostne otvoritve sta se udeležila tudi župan Ptuja Štefan Čelan in Andrej Potočnik, generalni direktor HYPO Leasinga. Skupaj z Vinzigom sta na novi lokaciji odprla nov OBI-jev prodajni center, ki se razteza na skoraj 6.000 m2. Lastnik zemlje in nepremičnine HYPO Leasing je v projekt vložil 40 milijonov evrov, kot je povedal Potočnik pa pričakujejo, da se bo njihova naložba povrnila v roku 20 let. Otvoritev OBI-jevega centra predstavlja prvi del naložbe HYPO Leasinga na Ptuju, drugi del se bo zaključil jeseni. Celotna investicija bo v regiji ustavila 150 - 200 novih delovnih mestih. S tem HYPO Leasing nadaljuje tradicijo izgradnje trgovskih centrov po Sloveniji. »Želim si in upam, da se bodo investicije v regiji nadaljevale, saj le-te pomembno vplivajo na razvoj regije. Naložbe zadnjih šestih let so v trgovski dejavnosti ustvarile 650 delovnih mest. To je za regijo velika pridobitev, sploh v današnjih kriznih časih,« je ob tej priložnosti povedal župan mesta Ptuj Štefan Čelan.

Ob otvoritvi gostitelji niso najprej prerezali rdečega traku, kot je značilno za tovrstne otvoritvene slovesnosti, ampak so simbolično prežagali leseno deblo, kot se za gradbene in domače mojstre spodobi. Po uradnem delu so si gostje ogledali nove prodajne prostore in se prepričali, da je trgovski center na Ptuju opremljen po najnovejših tehničnih smernicah in s svežim OBI-jevim know-howom. Na skoraj 6.000 m2 prodajnih površin kupcem nudi vse izdelke za prenovo in obnovo doma. Obsega tudi več kot 1.700 m2 velik vrtni center, kjer nudi rastline in izdelke za ureditev in polepšanje vrta.

Prvi obiskovalci centra so se navdušili nad široko prodajno paleto novega OBI-jevega centra, ki obsega okrog 40 000 izdelkov - od svetil, elektrotehnike, različnih strojev do gradbenih delov in materialov, lesa, sanitarne opreme in ploščic ter gospodinjskih materialov, barv in notranje dekorativne opreme. Ob otvoritvi so številni obiskovalci postali novi lastniki OBI-jeve kartice ugodnosti Bober Bonus Kartice, ki vedno in na vse proizvode nudi popuste v višini do 5 % ter na posamezne posebne ponudbe popuste v višini 20 %, trimesečno zagotovilo vračila denarja, najem priklopnikov po polovični ceni in rojstnodnevna presenečenja. Od maja 2009 dalje obstaja tudi posebna spletna točka "Bobrov kotiček", kjer lahko lastniki OBI-jeve kartice koristijo številne dodatne ugodnosti.

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce prodajnega centra. V sodelovanju z UNICEF-om je OBI organiziral ekipo, ki je spodbujala ustvarjalnost najmlajših obiskovalcev. O tem sodelovanju je spregovorila Ana Čergič, predstavnica UNICEF-a v Sloveniji, ki je ob zahvali OBI-ju za uspešno triletno sodelovanje poudarila, da OBI s podporo njihovega programa za razvoj otrok v vrtcih in prvih triadah osnovnih šol izobražuje najmlajše, kako postati odgovorni prebivalci sveta. Ekipa OBI-ja je stranke razveselila še z boni za hrano in pijačo po zelo ugodni ceni.

OBI je odprl že več kot 200 prodajnih centrov izven Nemčije. Slovenija trenutno šteje že 7, Evropa pa več kot 530. Ekonomska kriza zadnjega leta in pol je vplivala tudi na poslovanje OBI-ja pri nas. V zadnjem letu so zabeležili približno 10 % padec prodaje, kar pa v OBI-ju ne pripisujejo v celoti realnim ekonomskim vzrokom, ampak bolj trenutnim in psihološkim. Vzroke za to vidijo predvsem v letošnji dolgi zimi in hladnem, deževnem vremenu, zato menijo, da se bo negativni trend s pomladjo in povečanim delom na vrtu in okrog domov obrnil. Poslovanje OBI-ja je bilo v letu 2009 nekoliko slabše v primerjavi z letom 2008, vendar je kljub vsemu padec manjši kot na sosednjem hrvaškem trgu. Vinzig je mnenja, da poslovanje OBI-ja pri nas stoji na dobrih temeljih in verjame, da bo preostanek leta 2010 uspešnejši.


Več v Gospodarstvo