Za nami je rekordno topla noč

Temperature se ponekod niso spustile pod 25 stopinj Celzija, popoldan pa so spet možne nevihte, sunki vetra in toča

Prlekija-on.net, petek, 23. junij 2017 ob 10:37
Popoldan so spet možne nevihte

Popoldan so spet možne nevihte

Noč, ki je za nami, je bila ena najtoplejših v zgodovini meritev. Kot so zapisali pri agenciji za okolje, sta rekorda padla v Ljubljani in Dobličah pri Črnomlju. V Ljubljani temperatura zraka ni upadla pod 23,9 stopinje, v Dobličah pa so namerili kar 25,6 stopinje Celzija. Tudi v naših krajih je bilo ponoči do 22 stopinj Celzija.

Ob 7.30 so samodejne postaje v mnogih mestih po Sloveniji kazale več kot 25 stopinj. V Črnomlju, na letališču Edvarda Rusjana in Taboru v Mariboru so namerili 26 stopinj, 25 na letališču Cerklje ob Krki, na letališču Portorož, v Kopru in Ljubljani. Stopinjo manj je bilo v Hrastniku, Lendavi, na Malkovcu in v Novi Gorici.

Popoldan možne nevihte, sunki vetra in toča
Arso je za celotno Slovenijo izdal tudi oranžni alarm zaradi vročine, možne so tudi nevihte: "popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda", so zapisali v opozorilih, ter: "v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Marsikje bo zelo toplo tudi ponoči."

Spodaj je karta temeprartur po Sloveniji ob 6. uri zjutraj.
Topla noč


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava