Veter podiral drevesa, strele netile požare

Eno drevo je padlo tudi na ribiča, v Pristavi pa je zagorela streha na transformatorju

Prlekija-on.net, petek, 23. junij 2017 ob 17:52
V Pristavi je zagorela streha na transformatorju

V Pristavi je zagorela streha na transformatorju

V petek popoldan, okoli 15. ure, je naše kraje spet prešlo neurje z močnim dežjem, ki je povzročilo nekaj preglavic, saj je močan veter podiral drevesa, strele pa so netile požare.

Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča o številnih podrtih drevesih. Ob 15.20 je med naseljema Dokležovje in Veržej v občini Veržej močan veter podrl več dreves. O dogodku je bilo obveščeno CP Murska Sobota. Ob 15.15 je pred naseljem Dokležovje iz smeri Bretonec, občina Beltinci, močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor. Ob 15.20 je v Razkrižju vetrolom podrl več dreves na cestišče in odkril streho gospodarskega poslopja površine približno 40 do 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Razkrižje so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho. Ob 15.25 je med naseljema Krog in Bakovci v občini Murska Sobota močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje elektro Maribor.

Ob 15.28 je v naselju Krog, občina Murska Sobota, močan veter podrl telefonski drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Telekom Slovenije. Ob 15.32 je v Ižakovcih na Otoku ljubezni, občina Beltinci, močan veter podrl pet dreves. Eno od teh je padlo na objekt. Drevesa so tudi zaprla pot vozniku osebnega vozila. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Ižakovci. Ob 15.35 je pri naselju Radomerje, občina Ljutomer, močan veter podrl drevo preko cestišča. O tem je bilo obveščeno CP Murska Sobota. Ob 15.55 je v kraju Melinci v občini Beltinci neurje podrlo tri drevesa in odkrilo streho. Posredovali so gasilci PGD Melinci, ki so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho velikosti 4 kvadratnih metrov. Ob 16.46 se je v kraju Banovci v občini Veržej podrlo več dreves na cestišče. Intervenirali so gasilci PGD Banovci. Drevesa so odstranili.

Ob 16.55 je v kraju Satahovci v občini Murska Sobota veter podrl več dreves na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Satahovci, ki so drevesa tudi odstranili. Ob 17.21 je v naselju Hrastje-Mota, občina Radenci, močan veter odkril 4 strehe na objektih površine 4-6 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Hrastje-Mota, ki so strehe pokrili.  Ob 17.22 je v naselju Dolnja Bistrica, občina Črenšovci, neurje podrlo 9 dreves na cestišče in odkrilo 2 strehi. Posredovali so gasilci PGD Dolnja Bistrica, ki so drevesa odstranili in prekrili strehi. Ob 18.00 so se v kraju Stročja vas v občini Ljutomer drevesa podrla na streho stanovanjskega objekta ter preko elektro daljnovoda in cestišča. Gasilci PGD Stročja vas so podrto drevje odstranili. Ob 18.15 je v kraju Bakovci v občini Murska Sobota veter podrl tri drevesa in odkril dve strehi stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Bakovci so drevesa odstranili in prekrili strehi. Ob 20.16 je v kraju Noršinci pri Ljutomeru močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru, ki so drevo tudi odstranili.

Drevo padlo na ribiča, zagorela streha na transformatorju
V Hrastju-Moti je močan veter podrl več dreves na pot do gramoznic, eno je padlo na ribiča. V Radencih je odkrilo streho hleva, v Satahovcih in Črenšovcih je odkrilo streho na gospodarskem poslopju, več dreves je podrlo še v Tišini, Melincih, Črenšovcih, ...

V Pristavi je okoli 15.30 zaradi udara strele zagorela streha na transformatorju. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer, Pristava in Stročja vas, ki so pogasili gorečo streho transformatorja. S pomočjo delavcev Elektra Maribor so streho prekrili s folijo. Ob 15:19 je v Veliki Polani zaradi udara strele zagorela streha stanovanjskega objekta velikosti 16 x 14 metrov. Intervenirali so gasilci iz PGD Velika Polana, Mala Polana, Brezovica, Žižki in Turnišče. Požar so pogasili.


Več v Narava