»Neskončen« seznam intervencij ob petkovem neurju

Pregled nad seznamom intervencij v širši Prlekiji, Slovenskih goricah in Prekmurju je dolg

Prlekija-on.net, sobota, 24. junij 2017 ob 13:26
Neurje v Hrastju-Moti

Neurje v Hrastju-Moti

V petek je naše kraje dvakrat zajelo neurje, prvič okoli 15. ure, nato pa še proti večeru, okoli 20. ure. Neurje z močnim dežjem je povzročilo številne preglavice, saj je močan veter podiral drevesa, strele pa so netile požare. Pregled nad seznamom intervencij v širši Prlekiji, Slovenskih goricah in Prekmurju je dolg, kar v kronološkem zaporedju objavljamo spodaj.

Ob 13.34 so v občini Šentilj gasilci PGD Paloma-Sladki vrh odstranili s cest tri podrta drevesa. Ob 14.48 so v Selnici ob Muri, občina Šentilj, gasilci PGD Ceršak popravili in zavarovali dve poškodovani strehi na objektih in odstranili podrto drevo s cestišča. Ob 14.56 se je pri mostu na reki Muri v Petanjcih, občina Tišina, preko cestišča podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Petanjci. Drevo so razžagali in odstranili. Ob 15.05 je v Gornji Radgoni neurje podrlo drevo. Gasilci PGD Gornja Radgona so drevo odstranili. Ob 15.09 se je v Tišini podrlo drevo čez cestišče in električni drog. Ob 15.15 je pred naseljem Dokležovje iz smeri Bretonec, občina Beltinci, močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor. Ob 15.18 je močan veter v Hrastju-Moti podrl več dreves na pot do gramoznic, eno je padlo na ribiča.

Ob 15:19 je v Veliki Polani zaradi udara strele zagorela streha stanovanjskega objekta velikosti 16 x 14 metrov. Intervenirali so gasilci iz PGD Velika Polana, Mala Polana, Brezovica, Žižki in Turnišče. Požar so pogasili. Ob 15.20 je med naseljema Dokležovje in Veržej v občini Veržej močan veter podrl več dreves. O dogodku je bilo obveščeno CP Murska Sobota. Ob 15.20 je v Razkrižju vetrolom podrl več dreves na cestišče in odkril streho gospodarskega poslopja površine približno 40 do 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Razkrižje so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho. Ob 15.25 je med naseljema Krog in Bakovci v občini Murska Sobota močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje elektro Maribor.

Ob 15.28 je v naselju Krog, občina Murska Sobota, močan veter podrl telefonski drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Telekom Slovenije. Ob 15.30 je v naselju Murski Črnci v občini Tišina močan veter podrl drevo na cesto in tri električne drogove. Posredovali so gasilci PGD Murski Črnci, ki so drevo razžagali in odstranili. Ob 15.32 je v Ižakovcih na Otoku ljubezni, občina Beltinci, močan veter podrl pet dreves. Eno od teh je padlo na objekt. Drevesa so tudi zaprla pot vozniku osebnega vozila. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Ižakovci. Ob 15.35 je v naselju Pristava, občina Ljutomer, zagorela streha transformatorja. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer, Pristava in Stročja vas. Pogasili so gorečo streho transformatorja. S pomočjo delavcev Elektra Maribor so streho prekrili s folijo. Ob 15.35 je pri naselju Radomerje, občina Ljutomer, močan veter podrl drevo preko cestišča. O tem je bilo obveščeno CP Murska Sobota.

Ob 15.38 je na Plintovcu, občina Kungota padlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Zgornja Kungota so drevo odstranili. Ob 15.55 je v kraju Melinci v občini Beltinci neurje podrlo tri drevesa in odkrilo streho. Posredovali so gasilci PGD Melinci, ki so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho velikosti 4 kvadratnih metrov. Ob 16.46 se je v kraju Banovci v občini Veržej podrlo več dreves na cestišče. Intervenirali so gasilci PGD Banovci. Drevesa so odstranili. Ob 16.55 je v kraju Satahovci v občini Murska Sobota veter podrl več dreves na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Satahovci, ki so drevesa tudi odstranili.

Ob 17.21 je v naselju Hrastje-Mota, občina Radenci, močan veter odkril 4 strehe na objektih površine 4-6 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Hrastje-Mota, ki so strehe pokrili. Ob 17.22 je v naselju Dolnja Bistrica, občina Črenšovci, neurje podrlo 9 dreves na cestišče in odkrilo 2 strehi. Posredovali so gasilci PGD Dolnja Bistrica, ki so drevesa odstranili in prekrili strehi. Ob 18.00 so se v kraju Stročja vas v občini Ljutomer drevesa podrla na streho stanovanjskega objekta ter preko elektro daljnovoda in cestišča. Gasilci PGD Stročja vas so podrto drevje odstranili. Ob 18.15 je v kraju Bakovci v občini Murska Sobota veter podrl tri drevesa in odkril dve strehi stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Bakovci so drevesa odstranili in prekrili strehi.

Ob 19.30 je v Destrniku istoimenski občini veter podrl drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Destrnik so drog razžagali in počistili cestišče. Ob 19.36 je v naselju Zbigovci v občini Gornja Radgona močan veter odkril del strehe na gospodarskem poslopju na površini 40 kvadratnih metrov. Streho so začasno pokrili gasilci iz PGD Zbigovci. Ob 19.46 so v Dvorjanah v občini Duplek gasilci PGD Dvorjane odstranili s ceste drevo, ki ga je podrl močan veter. Ob 19.56 so v naselju Ihova, občina Benedikt, gasilci PGD Benedikt odstranili podrto drevo. Ob 19.58 je v Svetem Juriju ob Ščavnici močan veter podrl 20 metrov visoko palmo, ki se je prevrnila na stanovanjsko hišo. Palmo so odstranili gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici.

Ob 20.00 je v naselju Hajndl veter podrl drog električne napeljave in 4 drevesa v naselju Lunovec v občini Ormož. Gasilci PGD Velika Nedelja so podrti drog električne napeljave ob prihodu servisne službe Elektro Maribor razžagali in počistili cestišče. V kraju Lunovec so razžagali in odstranili podrta drevesa s cestišča. Ob 20.05 je veter v Borovcih razkril del ostrešja in podrl drevo na cesti Bukovci–Prvenci–Strelci, občina Markovci. Gasilci PGD Prvenci-Strelci so v Borovcih prekrili približno 3 kvadratne metre ostrešja ter razžagali podrto drevo in počistili cestišče. Ob 20.08 se je v Sv. Juriju ob Ščavnici podrlo več dreves. Ob 20.12 je med naseljema Mekotnjak–Stara Cesta v občini Ljutomer močan veter podrl drevo čez cesto. Odstranili so ga gasilci iz PGD Mekotnjak-Stara Cesta.

Ob 20.16 je na cesti Miklavž–Ormož, Vinski Vrh–Jeruzalem in v naselju Jeruzalem, občina Ormož in Ljutomer, veter podrl več dreves. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so podrta dreva razžagali in počistili cestišče ter pregledali širšo okolico območja. Ob 20.16 je v kraju Noršinci pri Ljutomeru močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru, ki so drevo tudi odstranili. Ob 20.25 je v kraju Sveti Tomaž in Koračice, občina Sveti Tomaž, veter podrl več dreves. Gasilci PGD Koračice so podrta drevesa razžagali in počistili cestišče.

Ob 20.22 je na cesti Kicar–Podvinci v občini Ptuj, veter podrl drevo. Gasilci PGD Kicar so podrto drevo razžagali in počistili cestišče. Ob 20.30 je v vasi Stara Gora, občina Ormož veter podrl drevo. Gasilci PGD Hermanci so podrto drevo razžagali in počistili cestišče ter pregledali širšo okolico območja. Ob 20.17 je v med naseljema Razkrižje v istoimenski občini in Srednja Bistrica močan veter podrl drevo na cestišče, v naselju Šafarsko pa odkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Razkrižje, ki so odstranili podrto drevo in zasilno prekrili odkrito streho in odstranili še eno podrto drevo v bližini hiše.

Ob 20.35 je na cesti Podvinci–Velovlek, občina Ptuj, veter podrl drevo. Gasilci PGD Podvinci so podrto drevo razžagali in počistili cestišče ter pregledali širšo okolico območja. Ob 20.47 so v naselju Vranji Vrh, občina Šentilj, gasilci PGD Paloma odstranili del drevesa, ki ga je poškodoval udar strele. Ob 20.51 so v naselju Lokavec, občina Sveta Ana, gasilci PGD Sveta Ana odstranili podrto drevo s cestišča. Ob 20.57 je v Zbigovcih veter odkril streho. Ob 21.00 je v kraju Podgorci, občina Ormož, sunek vetra podrl drog električne napeljave. Gasilci PGD Podgorci so zavarovali kraj dogodka z označevalnim trakom. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 21.10 je v naselju Vitomarci, občina Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, neurje podrlo več dreves. Gasilci PGD Vitomarci so podrta drevesa razžagali in počistili cestišče ter pregledali širšo okolico območja. Ob 21.27 je v naselju Bunčani v občini Veržej zaradi udara strele zagorel električni drog. Pogasili so ga gasilci PGD Veržej in Bunčani. Ob 21.27 je v naselju Lastomerci v občini Gornja Radgona močan veter nevarno nagnil drevo čez cesto. Gasilci iz PGD Spodnja Ščavnica in Gornja Radgona so drevo podrli in odstranili. Pred tem so gasilci iz PGD Spodnja Ščavnica v istem naselju že odstranili eno podrto drevo na cesti. Ob 23.25 je v naselju Bratonečice, občina Sveti Tomaž, veter podrl drevesi. Gasilci PGD Savci so drevesi razžagali, odstranili in počistili cestišče.


Več v Narava