Radenci: »Mačje mesto« po celotnem parku

Aktivnosti v čast občinskega praznika Občine Radenci

Filip Matko Ficko, nedelja, 25. junij 2017 ob 16:06
Mačje mesto v radenskem parku

Mačje mesto v radenskem parku

V okviru praznovanja občinskega praznika Občine Radenci je v radenskem parku bilo 24. junija postavljeno »Mačje mesto«. Pripravili so ga Občina Radenci, Zdravilišče Radenci, Javni zavod za turizem in šport Radenci ter Turistično društvo Radenci.

Na posebnem prireditvenem »mačjem odru« so od 10. ure dalje odmevale »mačje melodije« z besedili pesmi pisatelja in pesnika Kajetana Koviča, kar se je pravzaprav ponavljajo s pesmicami in plesi ves dan v okviru »mačje veselice«. Na tem odru je bil prikazan tudi muzikal »Maček Muri«, ki so ga pripravile vzgojiteljice Vrtca Radenski mehurčki, Ekološko kulturno društvo Za boljši svet pa je pripravilo lutkovno predstavo.

Hladne in tople malice okusnih »mačjih jedi« (ocvrte miške, mišji repki z omako, mačje šapice) se je dobilo v »Krčmi pri veseli kravi«, a v »Mačji pekarni« so pekli okusne palačinke. Poslikave obraza in frizure so mladim obiskovalcem urejali v »Mačjem salonu«, prebiranja knjig, časopisov in revij se je bilo moč lotiti v »Knjižnici pri Muriju«, likovno izražanje ustvarjalcev vseh starosti pa se je lahko opravilo v likovno – slikarski galeriji. Po parku so lahko 3-članske ekipe iskale »Mačji zaklad«, mladi talenti pa so se lahko predstavili na zabavni prireditvi »Naj muc/Naj muca«. Možnost fotografiranja je bila dana v foto ateljeju, za šport in razvedrilo pa je bilo poskrbljeno s: plezalno steno, slackline, dvema napihljivima igraloma, jahanjem konjev ter igro 4 v vrsto.

Za odrasle pa so ob sprehajalnih poteh parka bile postavljene številne stojnice ponudnikov lokalnih dobrot.


Več v Družabno