Društvo 29a letos drugič organizira mednarodno kiparsko kolonijo »Re: Pannonia«

Kolonija se bo v Občini Križevci odvijala od 3. do 10. julija 2017

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 10:35
Program

Program

Društvo 29a letos drugič organizira mednarodno kiparsko kolonijo "Re: Pannonia", ki se bo v Občini Križevci odvijala od 3. do 10. julija 2017. Na koloniji bo sodelovalo enajst umetnikov iz Slovenije in tujine. Ustvarjali bodo izdelke iz gline, letošnja tema ustvarjanja je "Animals" (Živali). V ponos pa jim je tudi to, da lahko že cel mesec v Galeriji Art Jurak v Logarovcih gostijo priznanega umetnika iz Srbije, Nedima Hadžiahmetoviča, ki s pomočjo članov društva ustvarja skulpturo konja – Prleškega kasača, katerega bodo v sklopu kolonije umestili v križevski rondo.

Podrobnejša predstavitev vsestranskega umetnika iz Negutina, bo danes, v ponedeljek, 26. junija ob 20. uri v Galeriji Art Jurak v Logarovcih, kamor ste vljudno vabljeni. Prav tako ste vsi vabljeni na spremljevalne prireditve, ki se bodo odvijale v občini Križevci v času kolonije.

V sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije se bodo od 1. 7. - 6. 7. 2017 družili tudi s 35 osnovnošolskimi otroki iz celotne Slovenije ter ustvarjalii na filmskem in glasbenem področju.

Več info na spletni: www.29a.si.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje