Gasilci PGD Selišči - Kupetinci razvili novi prapor

Prapor krasi dvaindvajset trakov in stodva žebljička

Branko Košti, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 15:29
Novi prapor PGD Selišči - Kupetinci

Novi prapor PGD Selišči - Kupetinci

Gasilci in gasilke PGD Selišči – Kupetinci, ki delujejo v okviru Gasilske zveze Sveti Jurij ob Ščavnici, so v osemdesetletno zgodovino uspešnega delovanja društva, v soboto, 24. junija, vpisali še en pomemben mejnik: triinštirideset let star prapor društva so nadomestili z novim.

Slovesno razvitje in blagoslov prapora, katerega so izdelali v podjetju Vezenje Ercigoj d.o.o., so pričeli s prihodom gasilskega ešalona, ki so ga sestavljali prapori in gasilci sosednjih prostovoljnih gasilskih društev, v prireditveni šotor. Novi prapor je ob zvokih koračnice svečano razvil župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič in ga predal predsedniku PGD Selišči – Kupetinci Andreju Vrzelu, kateri je ob prisotnosti poveljnika in praporščaka društva, izrekel svečano zaobljubo. Po blagoslovu župnika Boštjana Ošlaja, so darovalci pripeli trakove in prejeli zahvalne plakete. Poleg dvaindvajsetih trakov, drog novega prapora krasita tudi stodva zlata žebljička. Po pozdravu z ostalimi prapori, je novi zavzel mesto na čelu formacije praporov, starega pa so zvili in povezali s trobojnico.

Vsestransko uspešno delo društva je v nagovoru predstavil predsednik Andrej Vrzel in ob tem izpostavil največje pridobitve v zadnjih leti: ureditev gasilskega doma, prvo novo gasilsko vozilo v zgodovini društva in nabavo tehnične in zaščitne opreme. In še enkrat se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali za novi prapor.

Župan Mirko Petrovič je čestital gasilcem ob simbolno pomembni pridobitvi in znova izpostavil pomembno vlogo gasilcev pri reševanju, kar se izkazuje tudi v teh dneh, ko morajo zaradi neurij, skoraj dnevno intervenirati.

Gasilcem sta za pridobitev čestitala tudi predsednik GZ Sveti Jurij Anton Klemenčič in predstavnica podjetja Vezenje Ercigoj d.o.o.

Tovrstne slovesnosti so tudi priložnost za podelitev priznanj posameznikom, ki s svojim delom pomembno prispevajo k delovanju in razvoju gasilske organizacije. Na sobotni slovesnosti so jih prejeli:

Slavko Elbl, Alojz Korenjak, Vlado Paldauf in Davorin Vogrinec – priznanje GZ III. stopnje
Silva Kralj in Anton Postružnik – plaketo gasilskega veterana
Jurij Ajlec – gasilsko odlikovanje Plamenica I. stopnje
Roman Paldauf – gasilsko odlikovanje Plamenica II. stopnje

Jože Paldauf, dolgoletni član in tudi funkcionar (bil je predsednik, poveljnik, tajnik in blagajnik društva), je prejel priznanje in značko za 70-letno aktivno delo v gasilski organizaciji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje