Zaključna akademija Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za kulturo Tone Peršak, ki je povedal, kako pomembno je dandanes biti kreativen, saj le z domišljijo lahko odkrivamo odgovore na izzive sodobnega časa

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 15:08
Zaključna akademija GFML

Zaključna akademija GFML

Zadnji dan pouka na GFML, se je zaključil slovesno – z zaključno akademijo, prireditvijo, ki je proslava ob dnevu državnosti in obenem praznovanje vseh, ki obiskujejo GFML. Skozi pester program so zbrani začutili utrip preteklega šolskega leta, ki je postreglo z več kot 300 dejavnostmi oz. dogodki.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za kulturo Tone Peršak, ki je povedal, kako pomembno je dandanes biti kreativen, saj le z domišljijo lahko odkrivamo odgovore na izzive sodobnega časa. Samostojna država pa nam vse to omogoča. V nadaljevanju so bila podeljena priznanja najuspešnejšim dijakom preteklega šolskega leta. Čez 120 dijakov je skozi leto osvojilo najvišja priznanja na različnih državnih tekmovanjih. »Na njihove dosežke in delo mentorjev smo lahko ponosni,« je ob koncu prireditve dodala predstojnica OE Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer. Ob tej priložnosti so bile dijakom izročene tudi nemške jezikovne diplome (DSD), ki jih je podelil dr. Reinhard Zühlke, koordinator programa DSD v Sloveniji. Popoldne se je zaključilo z razdelitvijo spričeval dijakom in prijetnim druženjem ob šoli.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33