Georgea A. Romera ne bo na Grossmannu

Častni gost 13. Grossmannovega festivala George A. Romero, je svoj nastop zaradi zdravstvenih težav žal moral odpovedati

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 16:43

George A. Romero

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se v Ljutomeru prične čez 14 dni, so z obžalovanjem sporočili neprijetno novico, da je George A. Romero na žalost odpovedal svoj obisk v Ljutomeru. Razlog je zdravstvene narave, bojda nič resnejšega, a vseeno mu trenutno ne dovoljuje čezoceanskih letov. Celotna ekipa Grossmannovega festivala, tudi v Georgevem imenu, se opravičuje za to neljubo odpoved, Georgeu pa seveda želijo čimprejšnje okrevanje, še posebej, ker je obljubil svoj prihod v Ljutomer naslednje leto.

Razumljivo so temu dogodku primerno priredili retrospektivni program, o katerem bodo javnost obvetili kmalu, prav tako tudi o vseh ostalih filmih iz selekcije in izjemnem naboru filmskih in ostalih gostov.

Romero se je v zgodovino zapisal že s svojim prvencem Noč živih mrtvecev (1968), ki je bil lani digitalno restavriran s strani newyorškega Muzeja moderne umetnosti (MoMA) in organizacije The Film Foundation. Po odpovedi obiska avtorja, tako odpade tudi ogled tega veličastnega žanrskega mejnika v prisotnosti avtorja, ki je bil napovedan.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film