Zapojmo Sloveniji ali druženje s pesmijo v Enoteki Ljutomer

Druženje ob pesmi in v pozdrav Sloveniji ob Dnevu državnosti v Enoteko Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 27. junij 2017 ob 16:10
Zapojmo Sloveniji v Enoteki Ljutomer

Zapojmo Sloveniji v Enoteki Ljutomer

"Povsod, kjer mi seže pogled, lepota zasanjana, kje najti še lepši je svet, kje lepše je kot doma? Se s hribov v daljavo zazrem prek gričev, dolin, gora, v daljavi še modro morje uzrem, kje lepše je kot doma. Slovenija, od kod lepote tvoje …"

Tako nas je vabila Avsenikova pesem na druženje ob pesmi in v pozdrav Sloveniji ob Dnevu državnosti v Enoteko Ljutomer. Ne, to ni bila proslava pač pa obujanje veselja do prepevanja slovenskih pesmi. Idejo za druženje ob prepevanju in organizacijo prijetnega večera je dala Marija Pušenjak, ki je poskrbela, da so za pevski večer donatorke prispevale potico in slano pecivo.

Začetno zadrego ob prepevanju so razbili glavni gostje večera Oktet Arion. Pevsko druženje so popestrila tri Babičeva dekleta, ponarodelo Avsenikovo pesem in pesem še o domovini, ki jo je prvič slišala kot brigadirka, je zapela Matilda Slavič. S hudomušno pemijo je večer popestril Jože Sedmak, na harmoniko pa je vse prisotne, ki radi pojejo ali imajo veselje do petja neumorno spremljal Božidar Štiberc. Slovenska pesem se je kljub deževnemu vremenu več kot dve uri razlegala po atriju Mestne hiše in pevsko druženje se je zaključilo z obljubo, da Sloveniji ponovno zapojemo prihodnje leto.

Zapisala: Martina Domajnko


Več v Kultura in izobraževanje