Na DOSOR-jevi Vetrnici se vrtijo tudi karaoke

Dvajseterica poskrbela za odličen ponedeljkov večer

Filip Matko Ficko, sreda, 28. junij 2017 ob 19:222
Karaoke na DOSOR-jevi Vetrnici

Karaoke na DOSOR-jevi Vetrnici

»Ko sonce večerno za hribček gre, v prid dobre volje in dobrih ljudi naj naša pesem daleč doni,« je zaželela vsem Mojca Kumlanc na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na letošnjih prvih poletnih karaokah v okviru tradicionalnih prireditev »DOSOR-jeve Vetrnice 2017«.

Mojca je skupaj z Majo Zamuda vodila vsem tako ljubo sproščanje ob petju, ko je obveljal vnaprejšnji dogovor, da se vsi nastopajoči potrudijo ter za poslušalstvo zapojo le slovenske pesmi. Jim je pa gostitelj, DOSOR, kot sponzor pripravil sladko-zdrave nagrade v obliki sadne solate.

V uvodu je stanovalec Branko Ločnikar zapel »Ti si moja rožica«, pesem od Modrijanov. Sledil mu je stanovalec Pavle Zvara s pesmijo Adija Smolarja »Daleč je za naju pomlad«. Radmila Radojević, občanka Radenec, je ob harmonikarski spremljavi DOSOR-jeve kuharice Melite Rauter zapela prekmursko narodno »Nede mi več rasla«. Nato se je na poletnem odru pojavil kar celoten zborček stanovalcev prvega nadstropja DOSOR-ja ter zapel Slakovo »V dolini tihi«. Korajžno je eno ljudsko zaigral na diatonično harmoniko mladi Gabrijel Zamuda iz Slaptinec. Medicinska sestra Andreja Lenartič se je predstavila s pesmijo skupine Don Juan »Pod oknom je stal«. Stanovalka Ema Matijevič, kot redna pevka na karaokah, je zapela ljudsko »Semdeklica mlada vesela«. Stanovalec Branko Ločnikar je s kuharico Melito Rauter v duetu zapel »Srebrno reko« Helene Blagne. Korajžno je nastopil tudi Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec, ki kot harmonikar velikokrat zaigra v DOSOR-ju ob različnih priložnostih. Spodaj podpisani je zapel pesem »Tri dni sem ljubil« Skupine Skala. Sledila mu je prostovoljka ValerijaKovač s pesmijo »Santa Maria« Irene Vrčkovnik. Sledil je duet spodaj podpisanega in medicinske sestre Andreje Lenartič z narodno »Al me boš kaj rada imela«. Stanovalka Vida Toš, ki je tokrat na karaokah nastopila prvič, pa je zapela ljudsko »Le predi, dekle predi«.

Skupaj je nastopilo devet stanovalk in stanovalcev, šest zaposlenih (Boris Behek je skrbel za tehniko !) in pet gostov iz bližnje in daljne okolice DOSOR-ja. Za zaključek so vsi skupaj zapeli Slakovega »Čebelarja« ter si obljubili ponovno podobno srečanje 31. julija na istem odru ob isti uri - 18.30 !


Več v Družabno